FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. listopada 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Prvoligaši Slaven Belupo i Osijek posljednji su četvrtfinalisti Hrvatskoga nogometnoga kupa nakon što su u dramatičnim utakmicama izbacili Lučko, odnosno čakovečko Međimurje. Izuzetno zanimljivo bilo je u Koprivnici gdje je Slaven Belupo s 5-4 slavio protiv drugoligaša Lučkog. Domaćini su u 75. minuti vodili s čak 4-1, da bi Lučko u narednih deset minuta izjednačilo na 4-4, a pogodak odluke za Koprivničance postigao je u 89. minuti Darijo Čanađija. Dva je pogotka za Slaven postigao Ozobić (47, 58), a po jedan Bagarić (9-11m) i Vugrinec (71), dok su pogotke za Lučko polučili Pelaić (19), Vinčić (75), Abramović (79) i Krznarić (84). U Čakovcu nakon 90 minuta nije bilo pogodaka, da bi u produžetku pogocima Ugarković (97) i Grgića (111) Osijek osigurao prolaz u četvrtfinale. Vodeća momčad Prve HNL i branitelj naslova pobjednika Kupa, splitski Hajduk tek je nakon produžetaka uspio sa 3-1 (1-1, 0-1) svladati četvrtoligaša Vinogradar u Mladini u osmini finala, te se plasirati u četvrtfinale. Kao i prije devet godina, Kup dvoboj Vinogradara i Hajduka riješen je nakon produžetaka, a ponovno su u dodatnih 30 minuta uspješniji bili Splićani. Vinogradar je poveo golom Povrženića (37), a Hajduk je izjednačio preko Bencuna (64-11m). Otpor domaćih Splićani su "slomili" tek u drugom produžetku kada su se u strijelce upisali Kouassi (108) i Kiš (113). I Rijeka je teško došla do 3-1 (0-0) pobjede protiv trećeligaša Podravine u Ludbregu. Domaći su poveli preko Bochla (58), ali Alispahić (65) je brlo brzo uspio poravnati da bi pobjedu Riječanima s dva gola donio njihov najbolji strijelac Benko (75, 90-11m) koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. Dinamo je bez problema u Unešiću svladao trećeligaša Zagoru sa 5-0 (2-0). Put "modrima" ka pobjedi otvorili su Fernandes (39) i Šimunić (43) u završnici prvog poluvremena, a u nastavku su Čop (47, 60) s dva i Beqiraj (81) s jednim golom postavili konačni rezultat. Istra 1961 je u Kranjčevićevoj ulici svladala Zagreb sa 4-3 boljim izvođenjem 11-eraca nakon što u 120 minuta igre nije bilo pogodaka. Zadar je kao gost u Vinkovcima svladao Cibaliju sa 2-0 (1-0) golovima Begonje (24) i Tadića (52), dok je istim rezultatom Inter iz Zaprešića svladao Novigrad. Pogotke za Inter postigli su Čeliković (59) i Nestoroski (64).

Ždrijeb parova četvrtfinala održati će se 5. studenoga s početkom u 12 sati. Prema kalendaru natjecanja, prve utakmice četvrtfinala igrat će se 27. studenoga, a uzvrati 4. prosinca. Dinamo i Rijeka u terminu prvih utakmica igraju susrete Europske lige, pa će oni će prve utakmice igrati 4. prosinca, a uzvrate prema rezervnim terminima koje će odrediti Povjerenstvo za natjecanje.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Cibalia - Zadar 0-2

Novigrad - Inter 0-2

Zagreb - Istra 1961 3-4 - 11-erci

Podravina - Rijeka 1-3

Vinogradar - Hajduk 1-3 - produžeci

Zagora - Dinamo 0-5

Međimurje - Osijek 0-2 produžeci

Slaven Belupo - Lučko 5-4

ZAGREB - Hokejaši Medveščaka pobijedili su u utakmici KHL lige u Zagrebu Admiral iz Vladivostoka boljim izvođenjem kaznenih udaraca 3-2 (1-0, 1-0, 0-2/0-0,1-0) i probili se na visoko peto mjesto Zapadne konferencije. Medveščak je do pobjede stigao pogotkom Matta Ellisona iz kaznenog udarca, dok je vratar Barry Brust obranio sva tri kaznena udarca hokejaša Admirala. Zagrepčani su vodili s 2-0 pogocima Hugha Jessimana (10:32) i junaka utakmice Ellisona (25:45), no momčad iz dalekog Vladivostoka izjednačila je u zadnjoj trećini s dva pogotka Igora Bortnikova (41:55, 44:15).

Medveščak se pobjedom i s ukupno 35 bodova probio na peto mjesto Zapadne konferencije, preskočivši moskovske momčadi CSKA i Spartak, a u diviziji Bobrov hrvatska momčad je sada treća. U sljedećoj utakmici Medveščak 1. studenoga dočekuje Metalurg iz Novokuznjecka.

ZAGREB - Košarkaši Cibone nastavili su nevjerojatan niz poraza u europskim natjecanjima koji traje već 26 utakmica nakon što su večeras u KC Dražen Petrović u susretu 3. kola skupine A Eurokupa izgubili od Artland Dragonsa 77-87.'Vukovi' su u pojedinim trenucima susreta imali i 20 koševa zaostatka pa na koncu mogu i biti zadovoljni što su izgubili 'samo' s deset koševa razlike. Posljednju pobjedu Cibona je proslavila početkom ožujka 2010. godine u pretposljednjem kolu euroligaškog Topa 16, s domaćih 82:63 protiv Himkija. Nakon toga uslijedilo je 26 uzastopnih poraza uz negativnu razliku pogodaka čak 377.Njemački sastav su do prve pobjede u skupini predvodili Anthony King sa 19, te Brandon Thomas sa 16 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Dario Šarić sa 20, Jerel Blassingame sa 13, te Darryl Strawberry sa 12 koševa.Nakon nepotpunog trećeg kola Cibona je na začelju ljestvice s tri poraza. U idućem kolu momčad Nevena Spahije 6. studenog gostuje kod Telenet Ostenda.

ZAGREB - U susretu trećeg kola skupine 1 kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2015. godine u Kanadi hrvatske nogometašice su u Frankfurtu pružile odličan otpor europskim prvakinjama Njemicama izgubivši 0-4 (0-0).Njemačka je u posljednje dvije utakmice deklasirala Sloveniju 13-0, a Rusiju 9-0, pa poraz 0-4 ne zvuči tako loše. Odabranice izbornice Marije Damjanović protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu odigrale su sjajno prvo poluvrijeme u kojem nije bilo golova. Nažalost, u nastavku susreta su zbog nedostatka snage i pada koncentracije primile četiri gola. Tragičarka utakmice bila je Helenna Hercigonja-Moulton koja je u razmaku od svega šest minuta zabila dva autogola (56, 62), a golove za Njemačku postigle su i Celia Šašić (52), te Luisa Wensing (80).Koliko je Njemačka bila dominantna najbolje pokazuje podatak od čak 29 udaraca upućenih prema vratima Doris Bačić, dok su naše nogometašice upisale samo dva udarca.Nakon tri kola Njemačka vodi na ljestvici s devet bodova, Irska ima četiri, Slovenija i Slovačka po tri, Hrvatska je peta s jednim bodom, dok je Rusija na začelju bez bodova.

UNEŠIĆ - Uoči i tijekom utakmice osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa Zagora - Dinamo (0-5) koja je igrana pred 3.000 gledatelja na stadionu Borovište u Unešiću policija je privela 29 navijača.Privedeno je 25 navijača zagrebačkog Dinama, te četvorica pripadnika navijačkih skupina s područja Dalmacije. Prije početka utakmice policijski službenici priveli su četvoricu gostujućih navijača zbog alkoholiziranosti, dok je zbog neprimjerenog skandiranja nakon početka utakmice priveden 21 gostujući navijač, te četvorica pripadnika navijačkih skupina s područja Dalmacije, potvrdio je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.Nad svim privedenim navijačima u tijeku je kriminalističko istraživanje. Dinamo je bez problema u Unešiću svladao trećeligaša Zagoru sa 5-0 (2-0). Put "modrima" ka pobjedi otvorili su Fernandes (39) i Šimunić (43) u završnici prvog poluvremena, a u nastavku su Čop (47, 60) s dva i Beqiraj (81) s jednim golom postavili konačni rezultat.

ZAGREB/PARIZ - Marin Čilić izgubio je u dvoboju 2. kola ATP Masters 1000 turnira u Parizu od petoga tenisača svijeta Argentinca Juana Martina Del Potra s 6-4, 7-6 (3), te Hrvatska više nema predstavnika na predzadnjem turniru sezone. U dvoboju koji je trajao sat i 49 minuta Čilić je pružio odličan otpor Del Potru, a ključnim se pokazao Čilićev gubitak servisa kod 4-4 u prvom setu, te neiskorištena set lopta kod 6-5 u drugom setu, lopta koja je ostala na vrhu mreže. Čilić je imao 19 as-servisa, no nije mogao izbjeći peti uzastopni poraz od Argentinca, koji u međusobnim dvobojima vodi s 8-2. Bio je to i drugi meč Marina Čilića nakon četiri mjeseca stanke zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli.Ranije se od Pariza oprostio i Ivan Dodig porazom od Španjolca Nicolasa Almagra 6-4, 6-3 nakon sat i šest minuta igre.

ZAGREB - Ruska hokejaška KHL liga od iduće sezone bit će jača za još jedan klub, finski Jokerit.Čelnici kluba iz Helsinkija danas su s vodstvom KHL lige potpisali ugovor o pristupanju drugoj najjačoj ligi na svijetu, a do konca travnja iduće godine moraju dostaviti i sve financijske garancije.

"Jokerit je klub fantastične organizacije i velikog ugleda. Siguran sam kako smo načinili vrhunski posao," kazao je odnedavno većinski vlasnik kluba ruski tajkun Boris Rotenberg. Jedan od najbogatijih Rusa kupio je 49 posto dionica kluba, te dvoranu Hartwall Arenu kapaciteta 14.000 gledatelja u kojoj Jokerit igra svoje domaće utakmice. Klub je osnovan 1967. godine, a do sada je šest puta bio finski prvak. Rotenberg je trenutačno i predsjednik nogometnog kluba Dinamo Moskva, dok je njegov brat Arkadij, predsjednik KHL prvaka moskovskog Dinama.Trenutačno u KHL ligi igra 28 klubova iz osam zemalja, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije, Ukrajine, Česke, Slovačke i Hrvatske.

ZAGREB/PARIZ - Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 3. kolo velikog ATP turnira u Parizu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Španjolac Nicolas Almagro sa 6-4, 6-3 nakon sat i šest minuta igre.Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Dodiga i Almagra i druga pobjeda španjolskog igrača, prvu je osvario na zemlji u Barceloni ranije ove godine.Almagru su za pobjedu protiv Dodiga dovoljna bila dva "breaka", po jedan u svakom setu. Nakon izjednačene igre u prvom dijelu prvoga seta, Dodig se prvi put našao u problemima pri vodstvu Španjolca od 4-3, ali tada je dobrim servisima uspio spasiti tri "break-lopte" Španjolca. No, kod rezultata 5-4 za Almagra, Dodig je izgubio servis bez osvojenog poena.

U drugom setu Almagro je do "breaka" stigao u šestoj igri povevši sa 4-2. Dodig je jedinu priliku za "break" u čitavom meču imao u sljedećoj igri, ali nije ju uspio iskoristiti.

DORTMUND - Jedan od najboljih nogometnih trenera današnjice, Nijemac Jurgen Klopp (46) produžio je ugovor s Borussijom iz Dortmunda do ljeta 2018. godine, objavio je klub.Klopp je na klupi Borussije od 2008. godine, te je sa "žuto-crnima" osvojio dva naslova njemačkog prvaka, 2011. i 2012. godine, te njemački Kup 2012.

Prošle sezone Borussia je stigla do finala Lige prvaka u kojem je izgubila od Bayerna, a i u Bundesligi je zauzela drugo mjesto također iza Bayerna.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je moskovski CSKA zatvaranjem jedne tribine za utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna zbog rasističkih ispada njegovih navijača tijekom utakmice proti Manchester Cityja. CSKA je kažnjen jer su njegovi navijači na rasnoj osnovi vrijeđali veznjaka Cityja Yayu Toure zbog čega se on tijekom utakmice požalio rumunjskom sucu Ovidiu Hateganu. Uefa je kritizirala i rumunjskog suca jer nije prekinuo susret i upozorio navijače.UEFA je ove sezone već kaznila osam klubova širom Europe zbog rasističkih incidenata navijača. Na popisu kažnjenih klubova su i zagrebački Dinamo i Rijeka. 'Modri' su utakmicu protiv PSV-a igrali pred praznim tribinama stadiona Maksimir, dok će Rijeka protiv Lyona morati zatvoriti D tribinu. Pred praznim tribinama ove sezone igrali su i poljska Legia Varšava, te mađarski Honved, dok je dio stadiona bio zatvoren poljskim klubovima Lech Poznanu i Piast Gliwice, APOEL-u iz Nikozije, te talijanskom velikanu Laziu.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙