FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 30. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

Pobjednik ovogodišnjeg "Tour de Francea", Britanac Chris Froome dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade "Velo d'Or" za najboljeg biciklista u 2013. godini, a koju dodjeljuje francuski magazin Velo po izboru biciklističkih novinara.

Osim pobjede na "Touru", Froome je prošle godine bio najbolji i na vrlo jakim jednotjednim utrkama "Criterium du Dauphine" i "Tour de Romandie".

Za najveću nadu izabran je Kolumbijac Nairo Quintana, drugoplasirani s ovogodišnjeg "Toura", te najbolji penjač i anjbolji mladi vozač s te utrke.

MIAMI

Miami Heat je sinoć u prvoj utakmici nove NBA sezone pobijedio Chicago Bulls sa 107-95.

Miami je u prve dvije četvrtine napravio seriju od 31-5 čime je odludčno zacrtao put do pobjede i tako pokvario dugoočekivani povratak Derricka Rosea u momčad Bullsa koji je zaigrao prvi put nakon travnja prošle godine kada je ozlijedio koljeno. .

LeBron James je zabio 17, a Dwyane Wade 13 koševa za Miami kod kojeg je sedam igrača imalo dvoznamenkasti učinak.

Carlos Boozer je predvodio Bullse sa 31 košem, najviše na utakmici, dok je Rose, koji je primio "dobrodošao natrag" tweet od predsjednika Baracka Obame prije utakmice zabio 12 koševa.

Miami, koji je prošle sezone imao niz od čak 27 pobjeda, ostvario rekordni omjer od 66-16 i u sedmoj utakmici doigravanja pobijedio San Antonio Spurse, stvorio je prednost od 25 koševa koja je bila smanjena na devet 1:40 do kraja.

No, Shane Battier, koji je u igru ušao s klupe pogodio je četiri trice iz četiri pokušaja, uključujući i jednu minutu i pol prije kraja utakmice za konačnu pobjedu Heata.

LONDON

Nogometaši Chelsea izbacili su u osmini finala carling Cupa gradskog suparnika Arsenala. Chelsea je slavio na Emiratesu s 2-0 pogocima Atpilicuete (25) i Mate (66).

Dalje je prošao Manchester United koji je kao domaćin s 4-0, uz dva pogotka Hernandeza, porazio Norwich. U ostalim susretima osmine finala West Ham je slavio s 2-0 kod Burnleya, a Leicester City s 4-3 kod kuće protiv Fulhama.

RIM

U prvom dvoboju 10. kola Talijanske lige Atalanta i Inter su u Bergamu podijelili bodove - 1-1. Poveli su gosti preko Rickya Alvareza (16), a za domaćine je izjednačio German Denis (25). U ovom dvoboju zaigrala su oba hrvatska reprezentativca - Marko Livaja je kod Atalante napustio teren u 65. minuti, dok je Mateo Kovačić za Inter odigrao cijeli susret.

SAO PAULO

Domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. Brazil ponudio je 83 trening-kampa za sve reprezentacije koje su se plasirale na taj najveći sportski događaj.

Na listi su većinom sportski centri koje koriste najveći brazilski klubovi, a imaju hotel visoke kategorije i terene najviše kvalitete. Većina ponuđenih baza su na jugu zemlje,čak trećina u državi Sao Paulo. Reprezentacije moraju do siječnja odabrati svoju bazu, a zasad su to učinile samo Argentina i SAD. Argentinci su odabrali kompleks u Belo Horizonteu, dok će Amerikanci biti u Sao Paulu. Ždrijeb skupina SP 2014 održat će se 6. prosinca.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙