FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 7. studenoga 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

ZAGREB - Najstarija trgovina ploča u londonskome Sohou "On the Beat Records" prodaje se na eBayu s početnom cijenom od 300 tisuća funta (2,7 milijuna kuna), nakon što je njezin vlasnik odlučio prepustiti posao "nekom drugom pasioniranom obožavatelju glazbe", prenosi britanski Guardian. Oglas koji je objavio na poznatoj svjetskoj aukcijskoj internet prodajnoj platformi naslovljen je s: "On the Beat Records – trgovina klasičnih vinil nosača zvuka u središnjem Londonu". Vlasnik Tim Derbyshire trgovinu je otvorio davne 1979. u ulici Hanway Street. Danas ima golemu kolekciju starih funk i soul, jazz, country i folk ploča, ali i popa 90-tih, te raznih drugih žanrova. U oglasu Derbyshire poziva potencijalne kupce: "Ostvarite svoj san i zakoračite u svijet rock'n'rolla – iskoristite svoju priliku da budete vlasnik trgovine ploča!" Ne bude li uskoro kupljena, trgovina je osuđena na propast, upozorava nadalje Derbyshire. "Dao sam joj svoje srce i dušu sve ove godine, ali vrijeme je da se povučem i prepustim posao nekom drugom pasioniranom obožavatelju glazbe", ističe. Do isteka aukcijskog razdoblja preostalo je samo 19 dana. Oglas zasad 'gleda' 519 zainteresiranih, a dosad je dano šest ponuda, od kojih je jedna odbijena. I na kraju, ovaj prodavatelj ne prima reklamacije na svoj proizvod!

NEW YORK - Amerikanka koja je u nedjelju bila najstarija žena u maratonskoj utrci u New Yorku, umrla je u ponedjeljak u 87. godini. Joy Johnson, rodom iz San Josea u Kaliforniji, pretrčala je u nešto manje od osam sati 42 kilometra utrke koja prolazi kroz pet njujorških četvrti. Negdje na 32. kilometru posrnula je i udarila se u glavu ali je nastavila trčati. Nakon završetka maratona posjetila je jedan od medicinskih šatora ali je, usprkos inzistiranju medicinskog osoblja, odbila otići u bolnicu. Joy bi navršila 87 godina na Božić a bila je profesorica tjelesnog odgoja i niz godina je vodila treninge sportskih momčadi. Počela je trčati tek u mirovini. U nedjelju je 25. put zaredom pretrčala maraton u New Yorku. Najbolje vrijeme postigla je 1991., nešto manje od četiri sata. Šest puta je pobijedila u svojoj dobnoj kategoriji. Od približno 50.000 osoba koje su u nedjelju nastupile na Njujorškom maratonu, 18 ih je imalo više od 80 godina, rekli su organizatori. Od 2011. Joy Johnson bila je najstarija žena koja trči taj maraton.

SAN FRANCISCO - Američki internetski div Google objavio je kako pokreće program pomoći korisnicima koji će nuditi široki raspon usluga od pomoći u popravcima pipa u kući preko savjeta u prehrani i recepata do rješavanja matematičkih problema.Korisnici će moći i učiti strane jezike a pri ruci će biti i sportski instruktori ili tehničke službe koje će pomoći u uklanjanju virusa s računala. Služba "Helpouts" imat će stručnjake koje je angažirao Google a oni iz područja zdravstvene zaštite morat će imati važeće licence za rad. "Misija Googlea je da organizira korisne informacije iz svijeta", kazao je potpredsjednik tvrtke Udi Manber u San Franciscu predstavljajući novu uslugu. "Već dugo se bavim istraživanjem i otkrio sam da je najveći broj korisnih informacija u svijetu još uvijek u rukama pojedinaca. Ova usluga otvara vrata razmjeni takvih informacija". Google je kazao kako sada pokreće pomoć u nekoliko kategorija. Korisnici će morati imati otvoren račun Google Plus a prije kontakta sa stručnjacima moći će proučiti njihove kvalifikacije i cijene usluga.

LOS ANEGLES - Glumci Channing Tatum, Hugh Jackman i glumice Gwyneth Paltrow i Jennifer Aniston među nominiranima su za nagradu People’s Choice Awards, jedino veliku nagradu u kojoj obožavatelji svojim glasovima biraju i nominirane i pobjednike u nizu kategorija od filmova preko glazbe do televizije, objavljeno je u Los Angelesu. Dnevno svoj glas da 20 milijuna gledatelja a glasanje je otvoreno sljedećih mjesec dana. Dobitnici nagrada koje se dodjeljuju 40 godina zaredom u ukupno 54 kategorije bit će objavljeni 8. siječnja 2014. Favoriti među filmovima su "Gru na super tajnom zadatku 2", "Brzi & žestoki 6", "Iron Man 3", "Čudovišta sa sveučilišta" i "U tami - Zvjezdane staze". Za glavnu mušku ulogu uz Tatuma i Jackmana nominirani su Johnny Depp, Leonardo DiCaprio i Robert Downey Jr. a za glavnu žensku ulogu uz Paltrow i Aniston nominirane su Melissa McCarthy, Sandra Bullock i Scarlett Johansson. Favoriti za nagradu u kategoriji "najdražih serija koje nam najviše nedostaju" su: "Televizijska posla","Na put prema dolje", "Dexter", "Na rubu" i "U uredu".

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙