FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 20. listopada 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti

LONDON - Četvrtina britanskih mlađih punoljetnika, u dobi od 18 do 24 godine, hoda prosječno samo pet minuta dnevno, pokazalo je istraživanje instituta Bupa na uzorku od 2000 ljudi, prenose britanski mediji. Njihovi roditelji, skupina u dobi od 42 o 54 godine, smatraju da mladi ne hodaju dovoljno zbog tehnologije, te tvrde da su oni u mladosti hodali puno više. Istraživanje je pokazalo da prosječna Britanka hoda dnevno oko 12 minuta, dok muškarci u Britaniji hodaju puno manje - osam minuta dnevno, prenosi Daily Telegraph. Obje su brojke daleko ispod 30 minuta hodanja dnevno što preporučuje Britanska udruga za bolesti srca. Glavni izgovori žena za nedovoljno hodanje su loše vrijeme i umor, dok se muškarci "izvlače" na zaposlenost i nedostatak vremena.

SANTIAGO DE CHILE - Gotovo 20 tisuća ljudi maskiranih u zombije hodalo je u subotu ulicama glavnog grada Čilea Santiaga, povodom šestog izdanja Marša zombija, prema procjeni policije. Sudionici marša, među kojima su bile cijele obitelji, prošli su ulicama Santiaga do Talijanskog trga, vrišteći i mumljajući poput pravih "zombija". "Naoružani" palicama i noževima, krvavih lica i očiju, noseći maske kojih se ne bi postidjeli ni horor filmovi, sudionici festivala hodali su dva kilometra kroz grad pod užarenim suncem. "Svake godine sudjelujemo, ali ove godine ima puno više ljudi", rekla je za AFP sudionica povorke Catalina Salinas.

BEOGRAD - Većina stvari koje se vode kao ostavština Josipa Broza Tita, a godinama su čuvane u sefu Narodne banke Srbije (NBS), pripadaju kraljevskoj obitelji Karađorđević, objavila je u subotu Radiotelevizija Srbije (RTS). Depozit u NBS-u, pohranjen pod brojem 555, otvorilo je tročlano povjerenstvo Generalnog tajništva predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, a na posljednjem od četiri popisa koji su sastavljeni nakon Titove smrti, većinom se nalaze predmeti Karađorđevića, navodi RTS. "Zlatne poluge, satovi, prstenje s inicijalima, grbovi, insignije, drago kamenje... nalaze se u 11 otvorenih vreća. Osim povjerenstva, vreće s imovinom pregledao je i sudski vještak. Sve je dokumentirano fotografijama. Na sudu je da sada utvrdi kome pripada imovina 33 godine čuvana u sefu Narodne banke", izvijestila je RTS. Savjetnik predsjednika Srbije i čelnik povjerenstva koje je otvorilo sef Oliver Antić ocijenio je kako se čini da "među tim stvarima nema ničega što pripada Titu".

LONDON - Violina na kojoj je svirano dok je Titanic tonuo 1912. prodana je u subotu na dražbi britanskom kolekcionaru za nešto više od milijun eura, 101 godinu nakon potonuća tog broda. "Apsolutno smo oduševljeni", rekla je Christine Aldridge, glasnogovornica britanske aukcijske kuće Henry Aldridge & Son, dodajući da prodaja nije trajala više od deset minuta. Violina je prodana za 1,063 milijuna eura te je postala predmet s Titanica koji je prodan za dosad najveću cijenu. Na njoj je svirao vođa orkestra Wallace Hartley koji je stradao s još 1.500 osoba kada je brod potonuo. Sama violina plutala je desetak dana morem u kožnoj torbi u koju ju je spremio Hartley kada je orkestar prestao svirati i kada je izvađena iz oceana vraćena je zaručnici 25-ogodišnjeg Hartleya

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙