FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

NEW YORK - Ashton Kutcher i Jon Cryer, zvijezde CBS-ove serije "Dva i pol muškarca" najbolje su plaćeni glumci na američkoj televiziji sa po više od 20 ilijuna dolara, piše časopis Forbes. Kutcher (35) koji je u seriji zamijenio Charlieja Sheena nakon što je ovaj izbačen sa snimanja 2011. godine, drugu godinu zaredom prvi je na listi zarada sa 24 milijuna dolara godišnje. Cryer je drugi s 21 milijun dolara. Njihov kolega, 19-godišnji Angus T. Jones, je na sedmom mjestu zarada s 11 milijuna dolara koje je zaradio u razdoblju od lipnja 2012. do lipnja 2013. Glumac još jedne od humorističnih serija Ray Romano, čija serija "Svi vole Raymonda" je završila s prikazivanjem prije osam godina, sa 16 milijuna dolara je na trećem mjestu po zaradi zahvaljujući prodaji prava na prikazivanje serije. Niel Patrick Harris iz CBS-ovog serijala "Kako sam upoznao vašu majku" je po prvi puta došao na Forbesovu listu i sa 15 milijuna dolara dijeli četvrto mjesto s Markom Harmonom iz "NCIS"-a. Charlie Sheen je na popisu deseti sa deset milijuna dolara.

LOS ANGELES - Američka pjevačica Madonna nepoželjni je gost u jednom lancu kino dvorana zbog slanja sms poruka tijekom projekcije filma, piše LA Times. Ona je tijekom premijernog prikazivanja filma Steve McQueena "12 Years a Slave" na New York Film Festivalu navodno neprekidno slala tekstualne poruke sa svog Blackberryija pa ju je jedna od gledateljica upozorila na ponašanje. Madonna je odgovorila da se radi o poslovnoj komunikaciji i počastila je rječju: "tlačiteljice". Priča je dospjela na internet i nakon toga vlasnik teksaškog lanca luksuznih kinodovrana Alamo Drafthouse tweetom je objavio da joj je zabranjem pristup njegovim kino dvoranama dok se ne popravi. "Dok se ne ispriča ljubiteljima filmova, Madonni je zabranjeno gledanje filmova u Drafthouseu", napisao je Tim League koji je poslije priznao da takva odluka vjerojatno neće nimalo pogoditi pjevačicu i dodao kako je cilj više bio pokazati da se radi o nepristojnom ponašanju.

LONDON - Loša vijest za oglašivače - jedenje kokica u kinu otežava pamćenje reklamnih poruka koje se prikazuju prije filma, pokazalo je istraživanje stručnjaka s koelnskog sveučilišta koje prenosi BBC. Znanstvenici su otkrili da gledatelji pamte imena proizvoda tako što ustima simuliraju njihov izgovor, a taj 'unutarnji' govor ometen je žvakanjem i stoga reklame postaju neučinkovite. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Consumer Psychology. Kako bi istražili utjecaj jedenja kokica na pamćenje stručnjaci su 96 ispitanika poslali u kino kako bi gledali film kojem prethodi serija reklama. Polovica ispitanika dobila je kokice a druga polovica dobila je malu kockicu šećera. Prikazane su stvarne reklame koje su njemačkim gledateljima nepoznate poput reklame za danski maslac Lurpak a potom je ispitano njihovo prisjećanje sadržaja reklama tako što su im ponuđeni proizvodi - od onim čije su reklame gledali do potpuno nepoznatih. Skupina koja je dobila šećerne kockice pokazivala je veći interes za reklamiranim proizvodima dok je skupina na kokicama bila za njih jednako zainterasirana kao i za potpuno nepoznate proizvode. "Ovo istraživanje pokazuje da prodaja slatkiša u kinima potkopava napore u reklamiranju", kaže Sascha Topolinski, jedan od znanstvenika koji je sudjelovao u istraživanju.

SYDNEY - Poznato je da su ljudi žrtve komaraca već stoljećima no oni sišu krv drugih bića na Zemlji već najmanje 46 milijuna godina, utvrdili su znanstvenici koji su pronašli ostatke eritrocita u fosilnim ostacima komarca na jezerskom dnu. Kako DNK materijal ne može preživjeti više od 6,8 milijuna godina nikakav genetski materijal u fosilnim ostacima nije pronađen. Kukac s vidljivo napuhnutim tijelom pronađen je u sedimentima drevnog jezerskog dna u sjeverozapadnom dijelu Montane, prenosi Sydney Morning Herald. Znanstvenici predvođeni Daleom Greenwaltom iz nacionalnog američkog muzeja prirodne povijesti kazali su kako se radi o jedinstvenom uzorku i da je činjenica da je komarac očuvan gotovo nevjerojatna. "Kukac se nasisao krvi, napuhnuo se, završio na površini vode i potonuo na dno jezera, brzo ga je opkolio anaerobni sediment i to se sve odvijalo bez narušavanja krhke građe napuhnutog tijela", napisali su znanstvenici u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙