FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 30. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Držanje cijena pod kontrolom i održavanje likvidnosti bankarskog sustava ne bi smjelo biti jedini posao Hrvatske narodne banke (HNB) u lošim makroekonomskim uvjetima u kakvima je Hrvatska već četiri godine, upozorili su sinoć saborski zastupnici, koje je posebno naljutila činjenica da je HNB u izvješću o svom radu u 2012. pod stavkom 'ostalo', bez ikakve specifikacije, navela trošak od 35 milijuna kuna. "Jahte se iznajmljuju kad se ide na simpozij u Dubrovnik, 40 njih ide iz HNB-a i nikom ne polažu račune. Koliko su im plaće, koliko su potrošili na obnovu fasade, to nitko ne smije znati, čak ni Državni ured za reviziju", rekao je Goran Marić (HDZ).

ZAGREB - Hrvatski sabor će u današnjem nastavku zasjedanja raspraviti izvješće o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja u 2012. godini. Agencija je lani riješila ukupno 395 predmeta, a usredotočila se na jačanje svoje nadzorne uloge u postupcima koji imaju najznačajniji utjecaj na gospodarstvo i potrošače. U Saboru ujutro zasjeda i Odbor za zakonodavstvo, koji će razmotriti prijedlog odluke o raspisivanju referenduma na kojem bi građani 1. prosinca trebali odgovoriti na pitanje "Jeste li za to da se u Ustav unese definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene".

PAZIN - Vijećnici Skupštine Istarske županije sinoć su u Pazinu jednoglasno usvojili Deklaraciju o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre, kojom se izražava neslaganje s predloženim Zakonom o regionalnom razvoju i najavama novih modela upravnog ustroja države, te ustraje da Istra ostane samostalna regija. "Ovom deklaracijom želimo reći samo jedno, a to je da je Istra samostalna regija i da ne prihvaćamo predložena planska područja kojom se Istru želi zapravo pripojiti sjevernom Jadranu i Lici", poručio je istarski župan Valter Flego na sjednici županijske skupštine na kojoj je 37 nazočnih vijećnika, od ukupno 41 poduprlo Deklaraciju.

ZAGREB - Umjereno jak potres zabilježili su seizmografi sinoć u moru kod Cavtata, a osjetio se u tom gradiću i okolicu. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio u Cavtatu i okolici, i nije mogao prouzročiti materijalne štete.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙