FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 29. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavio je sinoć da projekt koncesioniranja hrvatskih autocesta nije doveden u pitanje aferama u HAC-u, ali i priznao da u pregovorima s mogućim koncesionarima nije ugodno što je bivši premijer nepravomoćno osuđen upravo zbog korupcije. "Projekt koncesioniranja hrvatskih autocesta i autoceste Rijeka –Zagreb ide dalje. Dakle, ne radi se o poduzećima, radi se o tome da mi iznajmljujemo ceste, a ne poduzeće", rekao je Hajdaš Dončić u Dnevniku Nove TV.

PAZIN - Članovi Savjeta IDS-a na sinoćnjoj su sjednici u Pazinu usvojili Deklaraciju o regionalnom razvoju kojom se želi ukazati na važnost da Istra ostane samostalna regija te izražava neslaganje s predloženim Zakonom o regionalnom razvoju. "Pitanje samostalne regije Istre nadilazi bilo kakvu političku ideologiju. Istra ima povijesno, gospodarsko, političko, društveno pravo imati samostalnu regiju", izjavio je novinarima po završetku sjednice potpredsjednik IDS-a Boris Miletić.

ZAGREB - Nezavisna saborska zastupnica Mirela Holy otkrila je sinoć Hini, uoči sutrašnje osnivačke skupštine svoje nove stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORAH, neke osobe koje će predložiti na čelna mjesta ORAH-a. Za potpredsjednika ORAH-a predložit će prof dr. Davora Škrleca, bivšeg pomoćnika u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, a za potpredsjednicu zagrebačku odvjetnicu Božanu Zadro. Visoku dužnost u novoj stranci imat će i Vjeran Piršić, ekološki aktivist i predsjednik udruge Eko Kvarner.

ZAGREB - Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao još jednu optužnicu protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea, a optužnicom je obuvaćeno i četvero hrvatskih te jedan državljanin BiH i tri tvrtke, koje Uskok tereti da su fiktivnim otkupom PET ambalaže iz Fonda izvukli najmanje 130 milijuna kuna. Uskok je objavio kako šestero optuženih i tri tvrtke tereti za kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te pomaganja u krivotvorenju službene isprave.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙