FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: trub
ZAGREB, 19. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prigovorio je večeras na izvještavanje dijela medija sa sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem prije dva dana u Vukovaru, ističući kako s Vladom i premijerom nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati "protuustavno i protuzakonito postavljene predmete". "Stožer za obranu hrvatskog Vukovara NIJE s Vladom i njezinim predsjednikom postigao dogovor da se dvojezične ploče više neće otklanjati. To je izmišljotina. Stožer niti može niti hoće čuvati protuustavno i protuzakonito postavljene predmete", priopćili su iz Stožera.

ZAGREB - Državni ured za reviziju je obavljenom revizijom za 2010. u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) utvrdio nepravilnosti u poslovanju i upravljanju imovinom te prihodima i rashodima, koji su u djelu promidžbe i informiranja iznosili više od 54 milijuna kuna, od kojih je čak 11 milijuna utrošeno na prezentaciju vina u Londonu, a oko 8,5 milijuna na izložbe "Kupujmo hrvatsko" u Moskvi i Tokiju. Nepravilnosti su posljedica nedovoljno učinkovitog sustava unutarnjih kontrola, te neprovođenja postupaka nabave roba, radova i usluga, što je utjecalo na izražavanje uvjetnog mišljenja, navela je revizija u izvješću za HGK od srpnja prošle godine.

ZAGREB - Cilj je HNS-a doseći 8-postotnu potporu u javnosti, poručila je danas predsjednica HNS-a Vesna Pusić tijekom posjeta krapinsko-zagorskoj organizaciji stranke, istaknuvši kako veću potporu stranka treba osigurati do izbora za Europski parlament, ali da to ne znači da će HNS u te izbore ići sam. "Mislim da možemo bolje i cilj nam je doseći 8 posto, na čemu ćemo raditi kroz organizaciju, ljude i programe. Prvi će biti izbori za EU parlament i do tada želimo imati podršku javnosti koja će nam omogućiti jednog predstavnika, ali to ne znači da ćemo u te izbore ići sami. Nakon toga slijede predsjednički, pa parlamentarni izbori za što se pripremamo organizacijski i dižemo rejting stranke", istaknula je Pusić.

ZAGREB - HNS-ov Središnji odbor je Andru Vlahušića, koji je danas izabran za predsjednika dubrovačke organizacije stranke, potvrdio za novog člana Predsjedništva HNS-a. Vlahušića, dubrovačkog gradonačelnika, je za člana Predsjedništva HNS-a sredinom rujna predložila dubrovačko-neretvanska stranačka organizacija, ističući kako je njegov odabir za člana Predsjedništva veliko priznanje i toj županijskoj organizaciji.

OSIJEK - HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Zdravka Bušić, Ivana Maletić i Andrej Plenković danas su u Osijeku održali tribinu "Europska unija - potencijali i mogućnosti", na kojoj su istaknuli potrebu boljeg upoznavanja građana s prednostima članstva u EU. Potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica novinarima je izjavila kako je, osim u Osijeku, nekoliko tribina održano i u Bosni i Hercegovini, sve s ciljem da se javnosti bolje objasne potencijali Hrvatske kao članice EU.

VUKOVAR - Skupom zdravstvenih djelatnika i bivših vukovarskih ranjenika, danas je u vukovarskoj bolnici obilježena 22. obljetnica humanitarnoga konvoja kojim je 19. listopada 1991. iz opkoljenog grada iz vukovarske bolnice izvučeno 112 najtežih ranjenika. Humanitarni konvoj organizirali su Ministarstvo zdravstva i Liječnici bez granica, međunarodna, humanitarna i nevladina organizacija, a konvoj kojim je 19. listopada 1991. izvučeno 112 ranjenika trebao je biti tek prvi konvoj iz opkoljenog Vukovara.

DUBROVNIK - Na Orsuli u Dubrovniku danas je održana komemoracija u povodu 69. obljetnice spomena na 13 ubijenih mladih konavoskih domobrana. Vijence ispred spomen-obilježja položili su župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te obitelji ubijenih domobrana.

BROD MORAVICE - Svečanim programom pod nazivom „Naša željeznica“ danas je u Brod Moravicama obilježena 140. obljetnica od izgradnje pruge Karlovac – Rijeka, a vodstvo tvrtke HŽ infrastruktura najavilo je mnoštvo investicija na modernizaciji željeznice. Vlatka Škorić, direktorica Ureda Uprave HŽ infrastrukture kazala je da je u Hrvatsku stigla željeznica 1860. godine.

ZAGREB - Predstava "Candide ili optimizam" zagrebačkog Gradskog kazališta Gavella, nastala prema predlošku istoimena filozofskog romana francuskog književnika Voltairea u dramatizaciji i režiji Krešimira Dolenčića, osvojila je nagradu "Dr. Branko Gavella" ovogodišnjih Gavellinih večeri, objavljeno je na večerašnjoj dodjeli nagrade koja nosi ime osnivača tog zagrebačkog kazališta.

ZAGREB - Više od 400 vrhunskih inozemnih i hrvatskih oftalmoloških stručnjaka okupilo se danas u Zagrebu na devetom kongresu Hrvatskoga društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (HDKKRK). Dvodnevni kongres održava se u hotelu Sheraton, a završit će sutra zaključnom raspravom domaćih i inozemnih oftalmoloških stručnjaka. Posebnost ovogodišnjeg kongresa je, kako navodi organizator, izravni prijenos operacija iz Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost u šest različitih gradova – Zagreb, Milano, Barcelonu, Köln, Veronu i Padovu.

IVANIĆ GRAD - U Ivanić-Gradu je danas otvorena dvodnevna deveta po redu „Bučijada“ – gospodarsko-turistička i gastronomska manifestacija na kojoj se s proizvodima od buča i ostalim poljoprivrednim i etno proizvodima predstavlja oko 180 izlagača iz cijele Hrvatske. U sklopu manifestacije održan je stručni skup na kojem je predstavljen jamstveni žig bučinog ulja vrhunske kvalitete „Premium“ koji će potrošačima jamčiti visoku kakvoću proizvoda te olakšati plasman na europsko tržište.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙