FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međuministarsko vijeće za turizma za bolju provedbu turističke strategije

Autor: tmis
ZAGREB, 30. rujna 2013. (Hina) - Slijedom Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. osnovano je Međuministarsko stručno vijeće za turizam koje je na svojoj današnjoj prvoj sjednici istaknulo važnost i potrebu čvršće suradnje između više ministarstava za efikasno provođenje turističke strategije.

To međuministarsko vijeće čine, kako su izvijestili iz Ministarstva turizma, zamjenici ministara pomorstva, graditeljstva, kulture, zaštite okoliša, gospodarstva, poduzetništva, znanosti, poljoprivrede, zdravlja i regionalnog razvoja, a predsjedavat će mu zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

On je na sjednici istaknuo da je uloga Vijeća međusobna suradnja u realizaciji akcijskih planova iz Strategije, razmjena ideja i prijedloga, utvrđivanje aktivnosti i nositelja te praćenje izvršenja dogovorenih aktivnosti.

Otvarajući današnju prvu sjednicu tog Vijeća, ministar turizma Darko Lorencin naglasio je da je turizam horizontalni sektor koji uz sebe veže brojne druge sektore te da je međusobna suradnja nužna za dobru uigranost i učinkovitost.

Kazao je i da je osnovni smisao novog Vijeća operativnost i komunikativnost što je potrebno da bi operativna provedba ciljeva i mjera iz Strategije bila učinkovitija.

Sjednice Vijeća održavat će se svaka tri mjeseca, po potrebi i češće, a ovisno o temi na sjednice se može pozvati i predstavnike drugih državnih institucija, udruga građana i druge.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙