FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 20. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Zagrebački SDP danas bira predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a između trojice kandidata - Davora Bernardića, Gordana Marasa i Miranda Mrsića. Bernardić danas je nakon glasovanja istaknuo kako očekuje da će članice i članovi zagrebačkog SDP-a znati dobro izabrati. Maras smatra kako će SDP sutra biti jača i bolja stranka, ali da zagrebački SDP mora biti jedinstven kako bi pobijedio na sljedećim lokalnim izborima. Mrsić je izjavio da zagrebačka stranačka organizacija SDP-a treba zaokret, ujedinjenje i bolju organizaciju.

ZAGREB - Predsjednica Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) Petra Radetić ocijenila je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da su iznimno loši uvjeti u studentskim domovima i veliki manjak smještajnih kapaciteta jedni od glavnih problema studentskog standarda u Hrvatskoj. Ustvrdila je kako i dalje vlada veliko nezadovoljstvo studenata provedbom novoga Pravilnika o prehrani studenata te najavila kako će se sastanak s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), na kojem bi se prijedlozi studenata trebali prihvatiti, održati u prvom tjednu mjeseca studenog. Predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Toni Ganjto upozorio je na problem vezan uz obvezno zdravstveno osiguranje redovitih studenata koji su navršili 26 godina.

RIJEKA - Misom i prvom sjednicom odbora za beatifikaciju danas u katedrali sv. Vida u Rijeci otvoren je postupak beatifikacije Marije Krucifikse Kozulić (1852. - 1922.), humanitarke i utemeljiteljice Družbe Presvetog Srca Isusova u Rijeci. Riječki nadbiskup Ivan Devčić, koji je predvodio misu i sjednicu, istaknuo je u propovijedi da Marija Krucifiksa Kozulić zaslužuje da se proglasi blaženom zbog svoje duboke vjere, predanosti i poslušnosti Božjoj volji, ali i svojim djelima kojima je potvrđivala vjeru. Ona je brinula za sve siromašne, nemoćne i umiruće ljude, zbog čega ju danas nazivamo riječkom "Majkom Terezijom“. Sve je to činila u vremenu kad u našoj sredini nije bilo sustavne skrbi za siromašnu djecu, mlade i odrasle ljude, naveo je Devčić. Evangelizirati svetošću vlastita života – to je poruka Majke Krucifikse svima nama, poruka jednako važna za njezino kao i za naše vrijeme, istaknuo je nadbiskup.

SPLIT- Oko stotinu stanara unutar splitske park šume Marjan danas je održalo mirni prosvjed izražavajući nezadovoljstvo što godišnje moraju plaćati 500 kuna da bi automobilom došli do svojih kuća, a upozorili su i na nemogućnost legalizacije objekata u tom području. U organizaciji Udruge Merjan, okupili su se ispred ulaza u Vilu Dalmacija i pješice Meštrovićevim šetalištem stigli do rampe na Institutu gdje je prosvjed i završio. Predsjednik Udruge Merjan Goran Jugović je objasnio da su se na prosvjed odlučili zbog toga što se prvenstveno radi o pravilnicima koje provodi Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan pod ravnateljstvom Mate Kosovića.

(Hina) xmkov ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙