FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Odbor za obrazovanje i sport o stipendijama za siromašne učenike i studente

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Odbor za obrazovanje i sport zagrebačke Gradske skupštine danas je prihvatio prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o izmjenama Odluke o stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente slabijega socijalnog statusa.

Izmjenama se predlaže da kriteriji za dodjelu stipendije obuhvate bodovanje socijalnog statusa u obitelji kandidata i drugih socijalnih prilika u obitelji, uspjeha u školovanju i na studiju, te ranijeg korištenja stipendije.

Ivana Teskera Galić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom najavila je dodjelu 23 stipendije za učenike i za studente, koje se dodjeljuju na rok od najduže 12 mjeseci.

Predsjednik Odbora za obrazovanje i sport Alen Ostojić izvijestio je da roditelji učenika Osnovne škole "Pavleka Miškine", koja se obnavlja, pitaju kada će njihova djeca moći krenuti u jednu školu, umjesto što sada nastavu polaze na tri lokacije.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić rekao je da se nastava za učenike "Pavleka Miškine" odvija redovito, a učenici se na odvojene lokacije prevoze autobusom. Radi se na tome da se svi učenici premjeste na jednu lokaciju.

Razgovarali su s Katoličim sveučilištem ali su ustanovili da je za uređenje tog prostora nužna velika investicija i trajalo bi nekoliko mjeseci. Druga lokacija je Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", gdje bi se zaposlenici trebali iseliti iz dijela prostora, i ta opcija je još uvijek otvorena, rekao je Lovrić.

Također je na pitanje zastupnika Pere Semrena (HDZ) o renoviranju Osnovne škole u Vidovcu odgovorio da je u tijeku projektiranje, nakon čega će uslijediti izdavanje građevinske dozvole, a izgradnja novog objekta očekuje se u 2014. Postojeća školska zgrada će se ukloniti te će se sagraditi nova škola sa sportskom dvoranom koju će pohađati 250 učenika, rekao je Lovrić.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙