FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 17. listopada

Autor: dmak
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 17. listopada:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati Trg sv. Marka 5)

ZAGREB - Sjednica Vlade RH. Na dnevnom redu je, među ostalim, Prijedlog nacionalnog akcijskog plana za obnovljive izvore energije do 2020. godine (EU) i Prijedlog odluke o pokretanju postupka javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica društva Croatia Airlines d.d. Vlada će razmatrati i Prijedlog uredbe o naknadi za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije te Prijedlog uredbe o radnim mjestima policijskih službenika kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske organiziraju prosvjed upozorenja zbog toga što predložene izmjene Zakona o radu, ističu sindikati, idu na štetu radnika (9 sati, ispred zgrade Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78). Prosvjednici će se okupiti ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i organizirano krenuti prema Ministarstvu, koje je predlagatelje zakonskih izmjena. Nakon završetka skupa ispred Ministarstva, prosvjednici će se uputiti i pred sjedišta Hrvatske udruge poslodavaca (Pavla Hatza 12). Iz sindikata upozoravaju da poslodavci traže maksimalnu fleksibilizaciju, odnosno niska prava radnika i sindikata, da žele samostalno odlučivati, bez sindikata i/ili radničkih vijeća. Predlagatelj izmjena Zakona o radu, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, suglasno je s poslodavcima, pa predlaže promjene Zakona o radu na teret i štetu radnika, tvrde sinidikati. Nakon nepostizanja dogovora o izmjenama odredbi vezanih uz radno vrijeme i sudski raskid ugovora o radu, predstavnici NHS-a i SSSH-a prekinuli su 11. listopada 2013. daljnji rad u radnoj skupini za izmjene ZOR-a.

BAJAKOVO - Na graničnom prijelazu Bajakovo obilježit će se Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima u nazočnosti glavnog ravnatelja policije Republike Hrvatske Vlade Dominića i direktora policije Republike Srbije Milorada Veljovića (11 sati). O Europskom danu borbe protiv trgovanja ljudima i kampanji "Dvije djevojčice" na radnom skupu govorit će voditeljica Službe prevencije Sandra Veber iz Ravnateljstva policije MUP-a RH, a o sprječavanju trgovanja ljudima govrit će načelnik Uprave za granicu Ravnateljstva policije Zlatko Sokolar i načelnik Uprave granične policije Republike Srbije Nenad Banović. Izjave za medije predviđene su između 11,20 i 11,30 sati. Nakon toga će sudionici skupa dijeliti tematske letke i brošure putnicima na graničnom prijelazu u nazočnosti medija (11,30 do 11,40 sati).

ZAGREB - Sastanak ministara rada iz regije na temu "Neprijavljeni rad - razmjena iskustava u sprječavanju rada na crno i preporuke za prekograničnu suradnju u sprječavanju rada na crno" održat će se u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava (16 sati, Westin, Izidora Kršnjavog 1). Na sastanku će sudjelovati predstavnici 17 izaslanstava iz Europske unije i jugoistočne Europe te povjerenik Europske unije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje László Andor. Uvodna izlaganja dat će domaćin skupa, ministar Mirando Mrsića i povjerenik Andor. Mrsić i Andor dat će izjave za medije u pauzi (oko 17,30 sati). (Novinarima će biti omogućeno snimanje uvodnih izlaganja, a u predvorju će biti postavljen kutak za medije sa izravnim prijenosom sastanka).

RIJEKA - Deveti sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se, u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (od 10 do 17 sati), a otvorit će ga ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Kanada, a na Sajmu ukupno sudjeluje 67 izlagača iz Europe, Sjeverne Amerike i Azije koji će učenicima, studentima i ostalim zainteresiranima predstaviti mogućnosti studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i mogućnosti stipendiranja. Ovogodišnji Sajam će također putem predavanja međunarodnih stručnjaka, okruglih stolova i panel rasprava otvoriti raspravu o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj vezanim uz visoko obrazovanje i tržište rada, cjeloživotno učenje i akademsku mobilnost.

VUKOVAR - Sastanak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara s premijerom Zoranom Milanovićem (18 sati, ured gradonačelnika). Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prihvatio je poziv premijera Zorana Milanovića za sastanak na kojem će se razgovarati o stanju u gradu u vezi s postavljanjem ploča s dvojezičnim natpisima.

VALBANDON - Petu konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa otvorit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, predsjednik Odbora Hrvatske platforme (10 sati, MUP-ovo odmaralište) Izjave za medije predviđene su u 10,45 sati.

ZAGREB - Stručni skup na temu "Crtani filmovi i zaštita maloljetnika – pravni okvir i najbolja praksa" koji organizira Agencija za elektroničke medije (9,30 sati, HND, Perkovčeva 2, Velika dvorana). Cilj skupa je razmjena regulatornih iskustava iz regije s domaćim stručnjacima, nakladnicima i zainteresiranom javnošću, te donošenja smjernica kako bi se na najbolji način odgovorilo na neprimjeren i nasilan sadržaj u crtanim filmovima, navode organizatori. Pozdravni govor održat će predsjednik Vijeća za elektroničke medije (VEM) Zdenko Ljevak, a uvodna izlaganja i prezentaciju pravnog okvira članovi Gordana Simonović i Damir Hajduk.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙