FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: jak vjetar na A1, brzina ograničena

Autor: nkot
ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vozi se uz ograničenje brzine od 60 km na sat, no autocesta je otvorena za sva vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i središnjoj Hrvatskoj. Posebice na dionicama autocesta A1 između Jastrebarskog i Karlovca te tunela Mala Kapela i čvora Gospić. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na autocesti A1 kroz tunele Ledenik, Bristovac, Sveti Rok i Grič vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na zagrebačkoj obilaznici na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara vozi se dvosmjerno, sjevernim kolnikom.

Na Riječkoj obilaznici B7 kroz tunele Trsat, Škurinje 1 i 2 u smjeru Rupe vozi se usporeno, jednim trakom.

Do 20. prosinca zbog radova na državnoj cesti D30 Zagreb-Velika Gorica, u smjeru Velike Gorice od 7 do 9 sati te od 16 do 7 sati vozi se suženim kolnikom, a od 9 do 16 sati samo jednim prometnim trakom.

Na Jadranskoj magistrali D8 vozi se naizmjence između Novog Vinodolskog i Senja, Živogošća i Ploča, te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji također na D8 od 7 do 15 sati na dijelu između odmorišta i graničnog prijelaza Bistrina.

Zatvorena je južna osječka obilaznica D2 između čvorišta "Čepinska" i nadvožnjaka "Vinkovačka". Obilazak je dionicom D2-Ulica Sv.L.B.Mandića-Industrijska zona Osijeka-Ulica Zapadno predgrađe-Vinkovačka ulica-D2, i obrnuto.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split, zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Most Privlaka u Malom Lošinju zbog kvara se do daljnjega neće otvarati za prolazak brodica.

(Hina) xpp/xnkot ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙