FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Jak vjetar otežava promet na Jadranskoj magistrali

Autor: ista
ZAGREB, 7. listopada 2013. (Hina) - Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri u Istri, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu Slavonije i središnje Hrvatske.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Male Kapele, na A2 Zagreb- Macelj između Zaboka i Jankomira, na A3 Bregana- Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Slavonski Brod zapad, na autocesti A4 Zagreb- Goričan između Zagreba i Brezničkog Huma, na A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko te na zagrebačkoj obilaznici.

Za sav promet zatvorena je Južna obilaznica Grada Osijeka (D2) između čvorišta „Čepinska“ i nadvožnjaka „Vinkovačka“. Obilazak: D2-Ulica Sv.L.B.Mandića-„Industrijska zona Osijeka“-Ulica Zapadno predgrađe-Vinkovačka ulica-D2, i obrnuto.

Na autocesti A1 kroz tunele Sveti Rok i Grič vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara vozi se dvosmjerno, sjevernim kolnikom. Za pojačanog prometa moguća je vožnja u koloni.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Uoči Dana neovisnosti RH, 8. listopada, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u ponedjeljak, 7. listopada, od 15 do 23 sata te u utorak, 8. listopada, na sam praznik od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na državnoj cesti D1 i na autocestama nema zabrana.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙