FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: mtau
ZAGREB, 7. listopada 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Američka glumica Halle Berry u subotu je rodila sina, potvrdila je u nedjelju njezina glasnogovornica. To je njezino drugo dijete i prvo dijete s francuskim glumcem Olivierom Martinezom. "Halle Berry i Olivier Martinez su u subotu dobili sina", navela je glasnogovornica u elektronskoj poruci upućenoj agenciji France presse, bez dodatnih pojedinosti. Dvoje glumaca, oboje 47-godišnjaci, vjenčali su se u srpnju, piše People. Upoznali su se 2010. na snimanju filma "Dark Tide". To je treći brak Halle Berry. Prvo dijete, djevojčicu Nahlu (5), ima s kanadskim manekenom Gabrielom Audryjem. Halle Berry je prva crnkinja koja je dobila nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice. Osvojila ga je 2002. za ulogu u filmu Monster's Ball.

FRANKFURT - Oktoberfest 2013., svečanost piva u Muenchenu, privukao je na jug Njemačke oko 6,4 milijuna posjetitelja, podjednako kao i prošle godine, objavili su organizatori. Sudionici, koji su ove godine slavili 180. izdanje najveće narodne svečanosti na svijetu, ispili su 6,7 milijuna litara piva u 16 dana Oktoberfesta, precizira se u priopćenju. Posjetitelji su pojeli ukupno 114 volova i 58 teleta uz ostale specijalitete poput pečenih kobasica, šunke i ostalih suhomesnatih delicija. Tri lanca restorana prvi su puta u povijesti Oktoberfesta nudili veganske proizvode. Broj osoba koje su trebale medicinsku pomoć bio je manji za oko 20 posto (7.551 slučaj), od kojih 638 trovanja hranom i porezotina staklom, objavili su medicinski izvori. Policija je intervenirala 2031 put, što je također nepromijenjen podatak u odnosu na 2012. godinu. Podrijetlo svečanosti piva, Oktoberfesta, datira od 12. listopada 1810. kada je u Muenchenu povodom vjenčanja bavarskog princa Ludwiga s Therese von Sachsen Theresienwese organizirano veliko narodno veselje. Kasnije je održavanje festivala pomaknuto u rujan kada je vrijeme u Bavarskoj ljepše.

LAS VEGAS - Devetogodišnji dječak uspio je umaknuti sigurnosnoj provjeri u međunarodnoj zračnoj luci u Minneapolisu i ukrcati se na let Delta Air Linesa za Las Vegas, bez karte i ukrcajne propusnice, kazale su vlasti. Zasad nije jasno zbog čega se dječak ukrcao u zrakoplov, ali je jasno da postoje veliki problemi sa sigurnošću na tom aerodromu. "Očito, sada je prije svega pitanje kako je dječak mogao proći kroz sigurnosnu provjeru i ukrcati se u zrakoplov", rekao je glasnogovornik zračne luke u Minneapolisu Pat Hogan. Članovi posade postali su sumnjičavi tijekom leta i kontaktirali su policiju u Las Vegasu gdje je dječak odveden u pritvor nakon slijetanja. Ni američka Uprava za sigurnost prometa ni kompanija Delta nisu željeli komentirati slučaj, rekavši samo da se on istražuje.

WASHINGTON - Tigar je teško ranio zaposlenicu zoološkog vrta u Wynnewoodu u Oklahomi dok je imala ruku u kavezu, objavile su u subotu odgovorne osobe u zoo-u. Zoo je bio zatvoren nekoliko sati nakon incidenta. Zaposlenica nije poštivala sigurnosne propise provukavši ruku u kavez odraslog tigra. Zaposlenica je "nosila pernatu jaknu koja se upetljala u žicu na ogradi i nije joj dopustila da dovoljno brzo povuče ruku. Tigar ju je ščepao za lijevu ruku kroz otvor od desetak centimetara", piše u priopćenju direktora zoo-a Joea Schreibvogela. Žena je prebačena helikopterom do obližnje bolnice "izašla je iz operacijske sale i lijeva ruka joj je spašena. To je čudo", napisao je on na Facebook stranici zoo-a. Tigar neće biti usmrćen jer nije skrivio incident, rekao je Schreibvogel.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙