FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 22. rujna 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

MUENCHEN - Sto osamdeseti praznik piva u Muenchenu, popularni Oktoberfest, divovska manifestacija koja očekuje više od šest milijuna ljubitelja piva i kobasica, otvoren je u subotu pred više desetaka tisuća oduševljenih sudionika. Gradonačelnik bavarske metropole socijaldemokrat Christian Ude otvorio je manifestaciju u skladu s tradicijom uzviknuvši "o' zapft is" (bačva je probušena) u prisustvu šefa regionalne vlade Bavarske konzervativca Horsta Seehofera.

RIM - Francescu Schettinu, kapetanu kruzera Costa Concordia koji je ovoga tjedna uspravljen nakon što je u siječnju 2012. doživio havariju ispred toskanske obale, oduzeta je dozvola za upravljanje plovilima, objavio je talijanski tisak. Talijanski ministar prometa Maurizio Lupi još je krajem lipnja ili početkom srpnja potpisao uredbu o oduzimanju dozvole Schettinu, a odluka je objavljena ovoga tjedna. Schettinova želja da ponovno preuzme zapovjedništvo broda time će ostati neispunjena.

QINGDAO - U prisustvu skupine američkih i azijskih zvijezda, kineski konglomerat Wanda Group pokrenuo je u nedjelju ambiciozni projekt "filmskog grada" u Qingdaou gdje kani snimati stotinjak filmova godišnje, stvarajući konkurenciju Hollywoodu. Izgradnja tog ogromnog kompleksa, površine 376 hektara, od kojih 200 namijenjenih filmskoj proizvodnji, počela je ove godine ali bi se trebao počeo koristiti tek 2016.

ZAGREB - Pjevačica Selena Gomez otkazala je koncerte u Sankt Peterburgu i Moskvi koje je trebala održati idućeg tjedna zbog problema s vizom, izjavili su njezini predstavnici, a prenose mediji. Po pisanju nekih medija, Gomez je posljednja žrtva obračuna Rusije s izvođačima koji podupiru prava homoseksualaca. Kako navodi Moscow Times, ruske vlasti paze kome izdaju vize nakon što su Madonna i Lady Gaga izrazile svoje protivljenje novom ruskom zakonu usmjerenom protiv homoseksualaca.

NEW YORK - Dužnosnik službe za kontrolu držanja kućnih životinja u gradu Shirleyu, u državi New York, uhićen je zbog ilegalne trgovine egzotičnim životinjama, poput burmanskih pitona i drugih zmija te kornjača, koje je držao u garaži pretvorenoj u terarij, objavili su lokalni mediji. Richard Parrinello, držao je u svom priručnom "zoološkom vrtu" 850 zmija, kornjača i kornjačinih jaja u vrijednosti od 500.000 dolara, a među primjercima su bili i dvometarski burmanski pitoni koji su u državi New York zabranjeni kao kućni ljubimci.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙