FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 6. listopada 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Dva suosnivača Twittera Jack Dorsey i Evan Williams i dalje su među velikim dioničarima društvene mreže i predstavljaju novu ilustraciju brzog uspona mladih genija visoke tehnologije na razinu milijardera. Časopis Forbes objavio je u petak da će Evan Williams (41) ući na njegovu referentnu listu milijardera, ocjenjujući zasad da teži 1,4 milijardi dolara, od kojih 1,1 milijardu za udio u Twitteru. Pridružit će se ondje Jacku Dorseyju (36), dizajneru programa Twittera na kojem je i napisao prvi tweet u ožujku 2006. te bio prvi glavni direktor.

NEW YORK - Američka hip-hop pjevačica Lauryn Hill, bivša članica Fugeesa, oslobođena je u petak iz zatvora na sjeveroistoku Sjedinjenih Država gdje je izdržala tromjesečnu kaznu zatvora zbog utaje poreza, doznaje se od njenog odvjetnika. "Danas je oslobođena i počinje joj godina dana uvjetne kazne", objasnio je odvjetnik Nathan Hochman. Trideset osmogodišnja pjevačica će tri mjeseca provesti u kućnom pritvoru. Njezin odvjetnik je rekao da je ona platila milijun dolara koliko je dugovala fiskalnim službama države New York.

LOS ANGELES - Popularna američka animirana disfunkcionalna obitelj "Simpsoni" nastavit će svoje zgode i nezgode 26. sezonu zaredom, objavila je američka televizijska mreža Fox, potvrdivši status te najdugovječnije animirane serije u američkoj televizijskoj povijesti. "Simpsoni", sada u 25. sezoni, jedan su od najpoznatijih Foxovih proizvoda u svijetu i postali su element popularne kulture. Izvršni producent serije Al Jean najavio je u razgovoru s novinarima prošli mjesec da će jedan od glavnih likova u idućoj sezoni umrijeti. "To je odlično, ne vidi se kraj, osim za jednog lika koji će u idućoj sezoni umrijeti", rekao je. "Simpsoni", autora Matta Groeninga, počeli su se prikazivati na Foxu 1989., a popularnost Homera i njegove obitelji pridonijela je usponu mreže. Prikazuju se u više od stotinu zemalja na 50 jezika, osvojili su 28 nagrada Emmy i zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.

LOS ANGELES - Slavna pjevačica Madonna rekla je u petak da je bila silovana pod prijetnjom noža prvih godina u New Yorku, dok još nije bila američka kraljica popa. U članku-ispovijedi za američki časopis Harper's Bazaar, "Material Girl" objašnjava da je po dolasku u New York, nakon mladosti provedene u Michiganu, grad nije dočekao "širom otvorenih ruku". "Prve godine su mi zaprijetili pištoljem. Silovana sam na krovu zgrade kamo su me odveli pod prijetnjom noža u leđa, a u moj je stan triput provaljeno. Ne znam zašto, nisam imala ništa vrijedno nakon što su mi ukrali radio prvi put", rekla je ona.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙