FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 26. rujna 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

SAN FRANCISCO - Posada američke jedrilice Oracle Team USA osvojila je 34. izdanje America's Cupa, najpoznatije i najcjenjenije jedriličarske regate na svijetu, pobijedivši u odlučujućem plovu Emirates Team New Zealand (ETNZ). ETNZ je u seriji na devet pobjeda vodio 8-1, no Oracle se nije predao i nanizao je osam uzastopnih pobjeda obranivši naslov pobjednika. Svjetski mediji trijumf Oraclea odmah su proglasili jednim od najdramatičnijih povrataka u povijesti jedrenja, ali i sporta uopće. Posada Oraclea u potpunosti je dominirala posljednjim plovom America's Cupa koji održan u zaljevu San Francisca i na koncu je slavila sa 44 sekunde prednosti. Pothvat Oracleove posade još je veći kada se zna da su u finale ušli s kaznom od dva boda. Branitelj naslova je zbog nedozvoljenih modifikacija na AC45 katamaranima u pripremnim regatama kažnjen s dva boda i 250.000 dolara. Bila je to najstroža kazna dodijeljena nekom timu u cijeloj povijesti America’s Cupa. Nakon što su kažnjeni trebalo im je 11 pobjeda i uspjeli su. Samo regatno polje bilo je postavljeno između Golden Gatea i Bay Bridgea, a prolazilo se uz Alcatraz. Procjenjuje se da je samo posljednju regatu s obale gledalo više od 50.000 ljudi.

LONDON - Nakon što je u trećem kolu Liga kupa odigran najveći derbi engleskog nogometa Manchester United - Liverpool (1-0), ždrijeb osmine finala donio je još jedan veliki derbi, ogled Arsenala i Chelsea. Arsenal se do osmine finala probio pobijedivši West Bromwich Albion boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok je Chelsea bio uspješniji od Swindon Towna. Manchester United će, nakon što je preskočio Liverpool, u osmini finala igrati protiv Norwich Cityja, Manchester City gostuje kod Newcastle Uniteda, Tottenham će dočekati Hull City, dok će Southampton našeg Dejana Lovrena na gostovanje u Sunderland. Susreti osmine finala Liga kupa igrat će se od 29. do 31. studenog.

SAN DIEGO - Bivši igrač NFL momčadi San Diego Chargers Paul Oliver (29) izvršio je samoubojstvo u svom domu u Marietti usmrtivši se hicem iz vatrenog oružja. Oliver je bio član San Diega od 2007. do 2011. godine, kada je njegova karijera završila nakon što su ga Chargersi otpustili. Kraće vrijeme igrao je i za New Orleans Saintse. "Svi smo šokirani. Nedavno smo razgovarali i nisam primjetio ništa neobično," kazao je njegov bivši suigrač Quentin Jammer. Oliver je drugi bivši igrač Chargersa koji je izvršio samoubojstvo u posljednjih 18 mjeseci. U svibnju prošle godine život si je na isti način oduzeo Junior Seau.

LONDON - Nizozemski nogometni reprezentativac i član Chelsea Marco van Ginkel (20) u susretu Liga kupa protiv Swindona teško je ozlijedio koljeno i za njega je ova sezona završila, a po svemu sudeći propustit će i svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Mladom Nizozemcu su popucali križni ligamenti zbog čega će pauzirati između šest i devet mjeseci. "Rano je govoriti o težini ozljede, ali ona ne izgleda dobro. Marco ovoga tjedna ide na operaciju i bojim se kako je za njega ova sezona završila," kazao je pomoćni trener 'Bluesa' Steve Holland. Van Ginkel je stigao u Chelsea ovoga ljeta iz Vitessea za deset milijuna eura. Do sada je u dresu nizozemske reprezentacije upisao dva nastupa.

MANCHESTER - Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u osminu finala engleskog Liga kupa zahvaljujući minimalnoj 1-0 (0-0) pobjedi protiv svog najvećeg rivala Liverpoola u susretu 16-ine finala igranom na Old Traffordu. Strijelac jedinog gola za "crvene vragove" bio je Javier Hernandez (46). Branitelj naslova Swansea City ispao je izgubivši na gostovanju kod Birmingham Cityja sa 1-3 (0-0). Uz Manchester United plasman u osminu finala plasirali su se Tottenham Hotspur, Burnley, Hull City, Leicester City, Manchester City, Southampton, Sunderalnd, Chelsea, Norwich City, West Ham United, Fulham, Newcastle United i Stoke City, dok West Bromwich Albion i Arsenal igraju produžetke.

SEVILLA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić nastavlja s odličnim igrama u dresu Seville. U susretu šestog kola Primere Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuanu pobijedila Rayo Vallecano 4-1, a Rakitić je zabio prva dva gola za domaći sastav. Hrvatski veznjak je doveo Sevillu u vodstvo u 17. minuti iz jedanaesterca, a potom je u 53. minuti iz slobodnog udarca povećao prednost Andalužana. Dva gola za domaćine zabio je i Carlos Bacca (80, 88). Strijelac za gostujući sastav koji je utakmicu zaključio s dva igrača manje bio je Adrian Gonzalez u 55. minuti. Crvene kartone dobili su Alejandro Galvez (66) i Jonathan Viera (82). Bila je ovo prva pobjeda Seville ove sezone, dok je Rakitić zabio tri gola u prvenstvu, te ukupno pet ove sezone.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙