FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

HAMBURG

Njemački prvoligaš Hamburg SV smijenio je trenera Thorstena Finka nakon visokog poraza od 6-2 od Borussie Dortmund u subotu u prvenstvenoj utakmici.

"Ponosan sam na svoj dvogodišnji rad ovdje", izjavio je 45-godišnji Fink za njemačku radio postaju NDR. "Trenirao sma sjajan klub. Sada još uvijek ima vremena da ostvare svoje ciljeve, čak i s drugim trenerom."

Fink, koji je razbjesnio klupske šefove nakon što je napustio momčad poslije teškog poraza da bi se priključio svojoj obitelji u Muenchenu, došao je u Hamburg 2011. iz švicarskog prvoligaša Basela.

Nakon lošeg početka prvenstva i poraza od Dortmunda i Hoffenheima, Hamburg je sada na 15. mjestu na ljestvici sa samo četiri boda iz pet utakmica i s primljenih 15 golova.

MADRID

U posljednjem susretu četvrtog kola španjolskog nogometnog prvenstva Athletic Bilbao je pobijedio Celtu Vigo 3-2 ostvarivši i treću pobjedu na otvaranju sezone.

Golove za baskijski sastav zabili su Mikel San Jose (18), Andoni Iraola (61) i Benat (68), dok su strijelci za Celtu bili Charles (14) i Santiago Mina Lorenzo (79).

U ponedjeljak je odigrana i utakmica između Elchea i Real Valladolida u kojoj nije bilo golova.

Na ljestvici vode Barcelona i Atletico Madrid sa po 12 bodova, slijede Real Madrid i Villarreal sa po 10, dok je Athletic peti s devet bodova.

LONDON

U posljednjem susretu četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva Swansea City i Liverpool su odigrali 2-2.

Domaćin je poveo golom bivšeg igrača Liverpoola Jonja Shelveyja u drugoj minuti, no 'redsi' su u nastavku susreta okrenuli rezultat. Zanimljivo, oba gola Liverpoola pala su nakon katastrofalnih grešaka Shelveyja. Prvo je u četvrtoj minuti neoprezno vraćao loptu golmanu što je iskoristio Daniel Sturridge za izjednačenje, a potom je u 36. minuti poklonio loptu Victoru Mosesu koji je zabio za 2-1. Shelvey se iskupio u 64. minuti asistiravši Michu za 2-2.

Ovim bodom Liverpool se vratio na vrh ljestvice sa 10 bodova, dok Arsenal i Tottenham imaju po devet bodova. Swansea je na 15. poziciji sa četiri boda.

PARMA

U posljednjem susretu 3. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je kao gost svladala Parmu sa 3-1 (0-1).

Domaći su poveli golom Biabianyja (39), ali u nastavku su rezultat preokrenuli Florenzi (47), Totti (70) i Strootman (85-11m).

Mladi hrvatski nogometaš Tin Jedvaj novi uspjeh Rome odgledao je s klupe za pričuvne igrače.

Roma se ovom pobjedom pridružila Napoliju na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova, dok je Parma 16. s jednim bodom.

LJUBLJANA

U susretu 3. kola skupine F na Eurobasketu košarkaša u Ljubljani Finska je svladala domaćina Sloveniju sa 92-76 (42-42).

I prije ovog dvoboja bilo je jasno kako će Slovenija natjecanje u skupini završiti kao druga, te će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, a Finska kao peta neće igrati u četvrtfinalu.

Gerald Lee sa 17, te Sasu Salin i Mikko Koivisto sa po 16 koševa najzaslužniji su za utješnu pobjedu Finske, dok je veteran Boštjan Nachbar sa 15 poena bio najefikasniji u Sloveniji.

U četvrtfinalu će u u srijedu od 17.30 igrati Srbija - Španjolska, a od 21 sat Slovenija i Francuska. Hrvatska i Ukrajina igrat će u četvrtak od 17.45, a istoga dana od 21 igraju Litva i Italija. Polufinala su na rasporedu u petak, a igrat će pobjednik susreta Hrvatska - Ukrajina protiv pobjednika utakmice Litva - Italija, dok će bolji iz dvoboja Srbija - Španjolska igrati protiv boljeg iz susreta Slovenija - Francuska.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙