FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

QUEBEC

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se plasirala u četvrtinu finala WTA teniskog turnira u Quebecu nakon što je predala meč osmine finala Francuskinji Kristini Mladenović.

Nakon sat i 11 minuta igre i kod rezultata 6-3, 2-3 za Francuskinju, koja je druga nositeljica na ovom turniru, Martić je predala meč.

Prošle je godine Martić pauzirala neko vrijeme i čak otkazal nastup na Olimpisjkim igrama u londonu zbog ozljede.

LJUBLJANA

U susretu 1. kola skupine F drugog kruga Eurobasketa košarkaša u Ljubljani domaćin Slovenija je svladala Italiju sa 84-77 (45-39), pa sada obje reprezentacije na ljestvici imaju po dvije pobjede i jedan poraz, a isti učinak ima i Hrvatska.

Sloveniju su do pobjede predvodlia braća Goran i Zoran Dragić sa 22, odnosno 15 koševa, dok su u sastavu Italije najefikasniji bili Alessandro Gentile sa 20 i Luigi Datome sa 16 ubačaja.

Nakon prvog kola drugog kruga dvije pobjede imaju Slovenija, Italija i Hrvatska, dok su Španjolska, Grčka i Finska na jednoj pobjedi.

Hrvatska reprezentacija u subotu će od 14.30 sati u 2. kolu igrati protiv Italije, te će pobjednik tog dvoboja osigurati plasman u četvrtfinale.

CIUDAD MEXICO

Meksikanac hrvatskog porijekla Victor Manuel Vucetich (58), koji je prošlog mjeseca dobio otkaz u Monterreyu, imenovan je novim izbornikom meksičke reprezentacije.

Vucetich će na toj dužnosti zamijeniti Josea Manuela De la Torrea koji je dobio otkaz u subotu, dan nakon 1-2 domaćeg poraza od Hondurasa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu. U međuvremenu je reprezentaciju u dvoboju protiv SAD-a u utorak u porazu 0-2 vodio Luis Fernando Tena.

Meksiko se dva kola prije završetka kvalifikacija u zoni CONCACAF nalazi u nezavidnoj situaciji, peti je s osam bodova, koliko ima i četvrta Panama, dok mu treći Honduras, koji drži posljednje mjesto koje izravno vodi u Brazil, bježi tri boda.

Plasman na SP iz CONCACAF-a već su izborile SAD i Kostarika, u Brazil će i treća reprezentacija, dok će četvrta u dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda. Za Meksiko će ključan biti sljedeći dvoboj u kojemu će biti domaćin Panami.

"Ovo je najveći izazov u mojoj karijeri. Nadam se da ću vruć krumpir pretvoriti u zlato", rekao je Vucetich.

QUEBEC

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Quebecu, bolja od nje je u susretu 2. kola bila treća nositeljica, Čehinja Lucie Šafarova sa 7-6 (4), 7-6 (10) nakon dva sata igre.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Lučić-Baroni i Šafarove i četvrta pobjeda češke igračice, a tri je ostvarila ove godine.

Ranije se u četvrtfinale plasirala Ajla Tomljanović kojoj je Amerikanka Bethanie Mattek-Sands predala susret 2. kola pri vodstvu naše igračice 7-5, 3-6, 4-1, dok će tijekom noći po hrvatskom vremenu svoj dvoboj 2. kola u Quebecu igrati i Petra Martić protiv druge nositeljice, Francuskinje Kristine Mladenović.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙