FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 19. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

LJUBLJANA - Košarkaši Španjolske i Francuske prvi su polufinalni par Europskog prvenstva, nakon što su u srijedu u četvrtfinalu eliminirali Srbiju, te Sloveniju. Francuska je pobijedila Sloveniju sa 72-62 (26-24). U prvom poluvremenu nitko nije imao veće vodstvo od četiri poena, a sredinom treće četvrtine Francuska se odvojila na 10 koševa razlike (36-26). Nakon toga Slovenci su stalno bili u zaostaku, uspjeli su doći na četiri koša minusa, ali za više od toga nisu imali snage. Kod Slovenije najbolji su bili Goran Dragič sa 18 poena, Zoran Dragič ubacio je 12, a Nachbar 10 koševa, dok su Francusku predvodili Tony Parker sa 27 i Nicolas Batum sa 14 poena. Španjolska je u prvom četvrtfinalu deklasirala Srbiju, pobijedivši sa 90-60 (48-23). Dvostruki uzastopni prvaci Europe polufinale su osigurali praktički već u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 21-5, a i u nastavku je Srbija bila potpuno nemoćna, pa je razlika u jednom dijelu utakmice bila čak i 40 poena. Kod pobjednika su najbolji bili Rodriguez (22) i Rudy Fernandez (19), a kod Srba Anđušić i Katić sa po 11 koševa. Drugi polufinalni par bit će poznat u četvrtak, kada se u preostala dva četvrtfinalna dvoboja sastaju Hrvatska - Ukrajina, te Italija - Litva. Polufinale je na rasporedu u petak.

ZAGREB - U najzanimljivijem susretu večeri u Ligi prvaka Napoli je pobijedio europskog doprvaka Borussiju Dortmund 2-1, Barcelona je u dvoboju bivših europskih prvaka deklasirala Ajax 4-0, dok je Basel priredio iznenađenje večeri porazivši u Londonu Chelsea 2-1. Napoli je poveo golom Gonzala Higuaina u 29. minuti. Nakon što su primili gol gosti su ostali bez trenera Jurgena Kloppa koji je isključen zbog prigovora. U samoj završnici prvog dijela isključen je i Borussijin vratar Roman Weidenfeller nakon što je igrao rukom izvan kaznenog prostora. Kada je Insigne sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 67. minuti povećao prednost Talijana činilo se kako je susret odlučen. No, Borussija je nakon autogola Zunige u 87. minuti smanjila, a potom u samoj završnici opasno pritisnula domaćine. Ipak, nije uspjela izjednačiti. Hrvatski reprezentativac Josip Radošević nije bio u krugu kandidata za momčad Napolija. U drugom susretu iz skupine F Arsenal je na gostovanju pobijedio Marseille 2-1. Golove za 'Topnike' zabili su Walcott (65) i Ramsey (84), a strijelac za OM bio je Ayew iz jedanaesterca u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U sudaru dvaju bivših europskih prvaka Barcelona je na Camp Nou pobijedila Ajax 4-0. Junak utakmice bio je Lionel Messi koji je zabio tri gola (22, 55, 75), a strijelac je bio i Pique (69). Ajax je mogao ublažiti poraz, no Sightorsson je promašio jedanaesterac u 76. minuti. Premda su Barca i Ajax ukupno osvojili 23 europska trofeja, pri čemu su oba kluba po četiri puta bili prvaci Europe, do sada nikada nisu igrali međusobno u europskim natjecanjima. U drugom dvoboju iz H skupine Milan je tek u završnici susreta na San Siru srušio Celtic golovima Zapate (82) i Muntarija (85). U susretu skupine E Basel je na Stamford Bridgeu šokirao Chelsea pobijedivši 2-1. Domaćin je poveo golom Oscara u 45. minuti, no Švicarci su okrenuli rezultat golovima Salaha (71) i Strellera (81). U drugom susretu iz ove skupine Schalke je kod kuće pobijedio Steauu 3-0, a strijelci su bili Uchida (67), Boateng (78) i Draxler (85).

U susretu skupine G Porto je u Beču pobijedio Austriju 1-0 a pogodak odluke zabio je Lucho u 55. minuti. U redovima austrijskog prvaka kojeg vodi Nenad Bjelica, Kaja Rogulj je odigrao cijeli susret, Marin Leovac je bio na klupi, dok Ivan Kardum nije bio u krugu kandidata za susret. Atletico Madrid je slavio protiv Zenita 3-1. Strijelci za španjolski sastav bili su Miranda (40), Arda Turan (64) i Baptisao (80), a za goste pogodakl je zabio Hulk (58).

SAN FRANCISCO - Novozelandska jedrilica "Emirates Team" nadomak je osvajanja ovogodišnjeg izdanja "America's Cupa", najstarijeg jedriličarskog natjecanja na svijetu nakon što je u 11. utrci protiv branitelja naslova, američkog "Oracle Teama" ostvarila osmu pobjedu, te joj je za konačni trijumf potrebna još samo jedna.

Novozelandska posada je u 11. utrci bila za 15 sekundi brža od američke. Trenutačni rezultat je 8-1 u korist "Emiratesa" s obzirom da je "Oracle" kažnjen s oduzimanjem dva boda što znači da bi američka posada morala pobijediti u osam uzastopnih utrka kako bi obranila naslov. Novozelanđani su se nadali kako bi ukupnu pobjedu mogli proslaviti već u srijedu, ali je druga utrka predviđena za srijedu u vodama zaljeva San Francisca odgođena zbog prejakog vjetra.

BRUXELLES - Belgijski nogometni prvoligaš Club Brugge otpustio je trenera Juana Carlosa Garrida nakon što je Španjolac proveo samo 10 mjeseci na toj poziciji. Club Brugge je ove sezone odlično krenuo u prvenstvu, nakon sedam kola je drugi na ljestvici sa 17 bodova i bez poraza, ali čelnici kluba su kao razlog otkaza naveli rano ispadanje iz Europske lige. Time je vrijeme kada su u Bruggeu odlučili smijeniti trenera još čudnije, jer je klub iz Europske lige ispao još u 3. pretkolu početkom kolovoza od poljskog Slaska iz Wroclawa. Do imenovanja novog trenera momčad će voditi dosdašnji pomoćnici Philippe Clement i Stephan Van der Heyden.

TOKIO - Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams otkazala je nastup na WTA turniru u Tokiju koji će se igrati sljedećeg tjedna, a kao razlog je navela umor, objavila je japanska novinska agencija Kyodo.

"Zbog velikog broja mečeva koje sam odigrala ovog ljeta, potreban mi je duži odmor", izjavila je Williams.

Prošloga tjedna nastup u Tokiju otkazala je i Ruskinja Marija Šarapova zbog ozljede ramena.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙