FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 24. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LIMA

Nakon drugog dana kvalifikacija Svjetskog prvenstva u gađanju letećih meta u peruanskom gradu Limi hrvatski reprezentativci Giovanni Cernogoraz, Anton Glasnović i Saša Sedmak i dalje su dobro plasirani.

U pojedinačnoj konkurenciji Anton Glasnović je prvi sa 73 pogođene mete, Saša Sedmak je 16. sa 71 pogođenom metom, a Giovanni Cernogoraz 23. sa 70.

Natjecanje u trapu traje tri dana. Prvi i drugi dan gađa se po 50 glinenih golubova, treći 25 + 15 u polufinalu, a zatim se četiri najbolja strijelac bore za medalje s novih 15 meta.

DUBLIN

Irski nogometni savez je imenovao Noela Kinga privremenim izbornikom dok se ne nađe zamjena za Giovannija Trapattonija.

King, koji je izbornik mlade irske reprezentacije, preuzeo je izborničku dužnost nakon što je 73-godišnji Talijan smijenjen jer je Irska izgubila realne mogućnosti za nastup na svjetskom prvenstvu iduće godine u Brazilu.

Trapattoni je u rujnu smijenjen nakon pet godina na irskom izborničkom mjestu nakon što su njegovi odabranici izgubili sa 0-1 od Austrije i tako ostali bez šanse da nastupe na SP u Brazilu.

Irska do kraja kvalifikacija treba igrati još protiv Njemačke u Koelnu i protiv Kazahstana u Dublinu. Irci su četvrti u skupini C i imaju šest bodova zaostatka za drugoplasiranom Švedskom i 11 za vodećom Njemačkom.

HAMBURG

Nizozemac Bert van Marwijk (61) je imenovan novim trenerom njemačkog prvoligaša HSV-a, objavio je klub u utorak.

Nizozemac je na klupi HSV-a zamijenio Thorstena Finka koji je smijenjen prije tjedan dana nakon dvije godine trenerske dužnosti a poslije visokog poraza od 2-6 HSV-a od Borussije iz Dortmunda.

Van Marwijk, koji je ranije u Bundesligi vodio Dortmund, potpisao je s HSV-om dvogodišnji ugovor vrijedan 1,4 milijuna eura na godinu. Nizozemac je prošle godine odstupio s mjesta nizozemskog izbornika nakon ispadanja poslije prvog kruga na Euru 2012. Prije toga je 'oranje' 2010. na svjetskom prvenstvu odveo do finala.

ISTANBUL

U posljednjem susretu 5. kola turskog nogometnog prvenstva Kayserispor, kojega vodi hrvatski trener Robert Prosinečki, izgubio je na svom terenu od Trabzonspora sa 0-1 (0-0).

Jedini pogodak postigao je Henrique u 61. minuti.

Trabzonspor se s tri boda probio na šesto mjesto s devet bodova, dok je Kayserispor 15. s četiri boda.

Na vrhu su Besiktas, Fenerbahce i Rizespor sa po 12 bodova.

SEUL

Bio sam raspet 25 godina, izjavio je kanadski atletičar Ben Johnson, kojem je oduzet naslov olimpijskog pobjednika na 100 m na Igrama u Seulu 1988. nakon što se pokazalo da je pozitivan na doping.

"Bio sam razapet 25 godina i još sam uvijek u kazni. Silovatelji i ubojice završe u zatvoru, ali nakon nekog vremena izađu", kazao je Johnson.

"Znam da sam loše postupio. Pravila su pravila. Ali pravila trebaju biti ista za sve. Politika se uvijek umiješa u sport", požalio se bivši atletičar koji je posjetio Seul u sklopu svjetske turneje posveće borbi protiv dopinga u atletici.

Johnson je doživotno suspendiran 1993. nakon što je još jednom bio pozitivan, pet godina nakon OI u Seulu, ovaj put na stanozolol, anabolički steroid.

"Dobro je vratiti se", izjavio je Johnson na atletskoj stazi gdje je 24. rujna 1988. u 13.30 sati stao na start kako bi sudjelovao u finalu na 100 m, što će postati "najprljavija utrka u povijesti".

Nakon jako dobrog starta, Johnson je pobijedio ostale suparnike, među kojima i američku zvijezdu Carla Lewisa, s vremenom 9.79 sekundi, postavivši pritom svjetski rekord. Tri dana kasnije Johnsonu su oduzeti i medalja i rekord. Carl Lewis, drugoplasirani u utrci, postao je olimpijski pobjednik. Šest od osam finalista utrke na 100 m iz 1988. "palo" je zbog dopinga. Skandal nije poštedio čak ni Carla Lewisa, koji je, kako se doznalo kasnije, bio pozitivan na zabranjene stimulanse na američkim olimpijskim kvalifikacijama.

Sada 51-godišnji Johnson je priznao da je koristio steroide godinama, potvrdivši da je u Seulu sam uzeo piće koje je sadržavalo stanozolol.

Na kraju je Johnson upozorio: "Testovi su se možda popravili i postali su precizniji, ali i doping je unaprijeđen."

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙