FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB/HALLE

Hrvatske odbojkašice nisu se uspjele plasirati u polufinale Europskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj i Švicarskoj, one su u četvrtfinalnom susretu igranom u Halleu izgubile od domaćina i aktualnih europskih doprvakinja Njemica sa 0-3 (23-25, 23-25, 25-18) nakon sat i 21 minute igre.

Ključni trenutak prvog seta dogodio se pri rezultatu 22-20 za Hrvatsku kada je servis Ane Grbac pao na liniju, ali domaći linijski suci pokazali su da je lopta bila u autu, pa je umjesto 23-20 bilo 22-21. Njemice su potom osvojile još tri poena zaredom i preokrenule situaciju u svoju korist.

U drugom setu Njemačka je stalno bila u vodstvu, a kada je stigla do prednosti 24-18 izgledalo je kako će lako privesti tu dionicu igre kraju. No, Mira Topić napravila je seriju od četiri poena na svom servisu i Hrvatska se primakla na 24-23. Nažalost, potpuni preokret nije uspio jer su Njemice ipak iskoristile šestu set-loptu.

Hrvatska je imala prednost od 15-13 u trećem setu, ali uslijedio je veliki pad, Njemice su osvojile sedam poena zaredom i stigle do nenadoknadivih 20-15 što su mirno privele kraju.

U polufinalu će Njemačka u petak u Berlinu igrati protiv Belgije koja je u Zurichu svladala Francusku sa 3-2 (22-25, 25-23, 21-25, 25-20, 15-9).

LJUBLJANA

U susretu 1. kola skupine E drugog kruga Eurobasketa za košarkaše Litva je u Ljubljani svladala Francusku sa 76-62 (32-27).

Reinaldas Seibutis sa 15 i Jonas Valančiunas sa 13 koševa predvodili su Litvu, dok je Nando De Colo ubacio 12 poena za Francusku.

Obje reprezentacije sada imaju po dvije pobjede i poraz.

TUNIS

Izbornik tuniske nogometne reprezentacije Nabil Maaloul podnio je ostavku na tu dužnost nakon iznenađujućeg ispadanja iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu.

Tunis je u posljednjem dvoboju skupine B afričke zone kvalifikacija u subotu na svom terenu trebao osvojiti samo bod protiv Zelenortskih Otoka kako bi osvojio prvo mjesto i plasirao se u završni krug kvalifikacija, ali je izgubio sa 0-2, pa su prvo mjesto i nastup u sljedećoj fazi kvalifikacija izborili upravo Zelenortski Otoci.

"Taj je rezultat veliko razočaranje. Ne znam što se dogodilo. Mogu se samo ispričati jer su moji igrači bili potpuno izvan utakmice. Najmanje osam od njih 11 nije preuzelo nikakvu odgovornost", rekao je Maaloul.

Inače, Maaloul je na mjestu tuniskog izbornika bio manje od godinu dana, zamijenio je Samija Trabelsija nakon lošeg nastupa Tunisa na ovogodišnjem Afričkom prvenstvu održanom u Južnoafričkoj Republici u siječnju.

ISTANBUL

Turski košarkaški izbornik Bogdan Tanjević podnio je ostavku nakon što je Turska eliminirana u prvom kolu europskog prvenstva koje se održava u Sloveniji, objavio je u četvrtak predsjednik Turskog košarkaškog saveza (TBF).

"Prihvatit ćemo Tanjevićevu ostavku", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik TBF-a Turgay Demirel.

Ova ostavka koja je bila očekivana uslijedila je nekoliko dana nakon eliminacije Turske koja je kao viceprvak svijeta smatrana jednim od ozbiljnih kandidata za naslov prvaka.

"Preuzimam potpunu odgovornost za katastrofu na Euru", izjavio je Bogdan Tanjević koji je nazočio konferenciji za novinare.

Turska je izgubila od Finske (55-61), koju se smatralo najslabijom reprezentacijom u skupini, a onda i Grčke (61-84) koja je igrala bez svog najboljeg igrača Vassilisa Spanoulisa.

Nakon tog poraza Tanjević, koji je već jednom bio izbornik od 2004. do 2010. te ponovno preuzeo tu dužnost ove godine, ispričao se "igračima, Savezu, turskim navijačima i svim ostalim turcima".

MOSKVA

Ruska tenisačica Ana Čakvetadze, nekada peta tenisačica na WTA ljestvici, objavila je u četvrtak kako prekida karijeru zbog problema s leđima.

"Ne vidim se više u profesionalnom tenisu i spremna sam prekinuti karijeru", rekla je 26-godišnja tenisačica koja je 2007. preživjela pljačku u svom domu što je utjecalo na nastavak njene karijere. Objasnila je da je "tešku odluku" o kraju karijere donijela zbog stalnih bolova u leđima.

Njen najveći uspjeh u desetogodišnjoj karijeri bio je plasman u polufinale US Opena 2007, a ukupno je osvojila osam WTA naslova. Iste je godine skočila i na peto mjesto WTA ljestvice, ali je nakon 2007. i pljačke, u kojoj su joj pljačkaši pred njenim očima prebili oca, pala na 577. poziciju.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙