FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 21. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

SPLIT - Vijeće srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije večeras je predsjedniku Srpskog narodnog vijeća i saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu dodijelilo plaketu za njegov doprinos izgradnji srpskih institucija u Hrvatskoj i demokratizaciji hrvatskog društva. Obraćajući se nazočnima, Pupovac je istaknuo kako je njegova zadaća pomoći institucijama srpske zajednice i Srbima u Splitsko-dalmatinskoj županiji da svojim djelovanjem pridonesu uspostavi normalnih odnosa među ljudima.

VARAŽDIN - Koncertom moskovskog orkestra "Pratum Integrum", uz sopranisticu Annu Gorbachyovu te umjetničkog voditelja i solista na baroknoj violini Dmitrya Sinkovskog, večeras su u varaždinskoj katedrali počele 43. Varaždinske barokne večeri, kojima je ove godine zemlja partner Rusija. Publika u prepunoj katedrali imala je prilike čuti djela Berezovskog, Handela, Rameaua, Vivaldija i Telemana u izvedbi moskovskog orkestra specijaliziranog za povijesno vjernu interpretaciju barokne glazbe na autentičnim instrumentima. Večerašnji koncert samo je prvi u nizu ruskih gostovanja, a većina glazbenih djela po prvi će puta biti izvedena u Hrvatskoj.

PAKRAC - U sklopu projekta digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača i revitalizacije kina kao kulturnih središta lokalnih zajednica, kojeg je Ministarstvo kulture lani pokrenulo s Hrvatskim audio-vizualnim centrom, večeras je u Pakracu svečano pušten u rad digitalni projektor Kino dvorane Ivan Šreter. Svečanost je dio širih događanja upriličenih danas u Sisku u povodu svečanog početka obilježavanja Dana europske baštine u Hrvatskoj, koji se ove godine održava na temu "Dani industrijske baštine grada Siska".

RIJEKA - Premijerom filma Tanje Golić "Slučajno" večeras je riječko Art-kino Croatia otvorilo svoju šestu sezonu, tijekom koje će se filmovi prikazivati pomoću digitalne tehnologije. U filmu, snimljenom u Rijeci, glume Krešimir Mikić i Lana Barić, a sufinanciran je novcem grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), temeljem Sporazuma o suradnji i jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

ZAGREB - Udruga Protagora upozorila je večeras na diskriminaciju osnovnoškolskih učenika koji zbog svjetonazorskog ili drugog uvjerenja ne žele pohađati vjeronauk, a nije im ponuđen odgovarajući izborni predmet, što, kažu, ozbiljno zugrožava načela sekularnosti i jednakosti građana. Udruga u priopćenju ističe kako je time narušena i ozbiljno dovedena u pitanje ideja pravednosti na kojoj bi se državno uređenje trebalo zasnivati. "Ne možemo i ne trebamo svi vjerovati isto, ali svi moramo biti jednaki pred državom", poručuju u Protagori.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙