FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovačke jeseni pokazuju optimizam

Autor: zdra
VINKOVCI, 19. rujna 2013. (Hina) - Unatoč gospodarskoj i financijskoj krizi, Vinkovačke jeseni pokazale su optimizam i vjeru u budućnost tako da su svi sudionici manifestacije te posjetitelji mogli i ove godine osjetiti kao da su se vratili u prošlost, upoznati Vinkovce u sadašnjosti, a kroz Dječje Vinkovačke jeseni osjetili da manifestacija ima budućnost, rečeno je na konferenciji za novinare u Vinkovačkim jesenima.

Osvrnuvši se na nedavno završene 48. vinkovačke jeseni, koje su održane od 6. do 15. rujna pod geslom "To smo što jesmo", predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić istaknuo je kako je na ovogodišnjim Jesenima nastupilo oko 8500 sudionike, a priredbe je vidjelo oko 122000 posjetitelja.

"Za slijedeću godinu očekujemo i nove sadržaje, a za to će biti potrebne promjene i u marketinškom te organizacijskom smislu jer želimo da manifestacija bude još jači turistički i gospodarski brend Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Zato već sada krećemo u organizaciju 49. Vinkovačkih jeseni koje bi se trebale održati od 12. do 21. rujna iduće godine", najavio je Karlić.

Tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih društava (ZAKUD) Vukovarsko-srijemske županije koja je uz Grad Vinkovci organizator Vinkovačkih jeseni, Stjepan Đurković izrazio je posebno zadovoljstvo što su u Svečanom mimohodu sudionika 48. Vinkovačkih jeseni nastupila i kulturno-umjetnička društva iz BiH, Vojvodine, Slovenije, Njemačke, te Rumunjske koja njeguju hrvatski izvorni folklor.

"Nastojat ćemo tijekom narednih godina dovesti još više društava iz naših europskih susjeda i možda čak po jedno društvo iz svih zemalja koje su članice Europske unije (EU). Već smo u pregovorima s jednim talijanskim senatorom koji vodi brigu o manjinama, tako da postoji mogućnost da jedno od najboljih talijanskih društava dođe na Vinkovačke jeseni i obogati ovu manifestaciju", istaknuo je Đurković.

(Hina) xzdra ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙