FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na "Folklornim večerima" u Vinkovcima najbolji KUD "Slavko Janković" iz Šiškovaca

Autor: dber
VINKOVCI, 12. rujna 2013. (Hina) - Na smotri folklora Vukovarsko-srijemske županije, koja se u Vinkovcima održava pod nazivom "Folklorne večeri", a završena je sinoć nastupom devet kulturno umjetničkih društava, najboljim je proglašen KUD "Slavko Janković" iz Šiškovaca, drugi je KUD "Jankovci" iz Starih Jankovaca, a treći KUD "Branimir" iz Bošnjaka.

Njih je najboljima između 52 vukovarsko-srijemska KUD-a izabrao izbornički tim - etnologinja Ljubica Gligorević i folklorist Aleksandar Nović.

"Očit je napredak u programima što su ih društva prikazala ove godine pa su o redosljedu odlučivale male nijanse", rekao je Nović nakon što su KUD-ovi u osmominutnom programu pjesmom, plesom, nošnjom i drugim etno elementima prikazali običaje sela iz kojih dolaze.

Pobjednički KUD "Slavko Janković" iz Šiškovaca je pobjedom na "Folklornim večerima" stekao pravo predstavljanja najistočnije hrvatske županije na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora.

"Folklorne večeri" su i uvodna manifestacija 48. Vinkovačkih jeseni koje se održavaju od 6. do 15 rujna pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

(Hina) xgvin ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙