FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva

Autor: gvin
VINKOVCI, 13. rujna 2013. (Hina) - Na prostorima Teniskog kluba Vinkovci danas je u sklopu 48. Vinkovačkih jeseni otvoren 11. Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva, na kojemu se proizvodima i uslugama predstavlja stotinjak izlagača iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Otvarajući sajam, vinkovački gradonačelnik Mlade Karlić zahvalio je svim izlagačima koji su i u ova "teška gospodarstva vremena smogli snage predstaviti se svojim proizvodima" i time obogatiti Vinkovačke jeseni, čiji bi mozaik bez gospodarskog dijela bio nepotpun.

"Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva prigoda je da se izlagači prezentiraju pred oko 100.000 ljudi koliko se procjenjuje da će ovoga vikenda pratiti Vinkovačke jeseni", rekao je Karlić. Dodao je da je sajam prigoda ne samo za prodaju proizvoda i usluga već i za stvaranje novih kontakata i poslovnih veza.

U pozdravnoj riječi vukovarsko-srijemski župan Božo Galić podsjetio je da je Hrvatska odnedavno članica EU te da Vlada, ministarstva i lokalna samouprava moraju učiniti sve kako bi se olakšalo poslovanje, ojačala pozicija gospodarstva, te projektima privukla sredstva iz fondova EU.

U ime sajamskog Organizacijskog odbora Vedran Čuljak pozvao je Vinkovčane da na posebnom sajamskom štandu daju svoje prijedloge i ideje o tome kako unaprijediti Vinkovce.

Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva održava se do nedjelje, 15. rujna na 2.000 četvornih metara otvorena i zatvorena prostora Teniskog kluba Vinkovci. Naglasak je stavljen na obrtništvo i poljoprivredu, prehrambenu i drvnu industriju te šumarstvo.

Sajamsku atrakciju predstavlja obrtnik Željko Vrbanus iz Siska sa svojom VW "bubom" iskovanom od željeza 2002. godine, za što mu je trebalo 2.500 radnih sati. Automobil je obojan 24-karatnom pozlatom za što je trebalo 250 sati. Na njega je postavljeno 5.500 Svarovski kristala, za što je trebalo još oko 160 sati.

Vrbanus je automobilom obišao brojne sajmove u svijetu, za automobil su mu nudili i 500.000 eura, a ovih dana trebao se nalaziti na Frankfurtskom sajmu automobila. No, odazvao se u Vinkovce jer ga, kako je rekao, na domaće sajmove i gospodarske priredbe izuzetno rijetko zovu.

(Hina) xgvin ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙