FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 2. rujna 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Izvršni odbor Dinama na sjednici u ponedjeljak jednoglasno je izabrao Branka Ivankovića za novog trenera, i to će mu biti treći mandat na klupi "modrih", objavljeno je na intenetskom portalu Dinama. "Ponosan sam i sretan što sam se vratio u Dinamo. Svi znamo što Dinamo znači, koji su mu ciljevi i naravno da vjerujem kako ih možemo ispuniti. Jako dobro poznajem momčad jer sam cijelo vrijeme pratio što se događa oko kluba. Imamo kvalitetne igrače i vjerujem da ćemo igrati lijep nogomet te ostvariti rezultate koji će zadovoljiti naše navijače", kazao je 59-godišnji Ivanković. On je na trenerskoj klupi zamijenio Krunu Jurčića, koji je dobio otkaz 21. kolovoza nakon poraza 0-2 od bečke Austrije u prvoj utakmici zadnjeg pretkola Lige prvaka. Prvi mandat na klupi Dinama Ivanković je odradio od studenog 2006. do veljače 2008. U tom razdoblju ostvario je niz od 34 utakmice bez poraza, čak 28 pobjeda zaredom, te osvojeno prvenstvo i kup 2007. godine. Drugi mandat bio je vrlo kratak, a uslijedio je nakon što je Zvonimir Soldo 20. svibnja 2008. podnio ostvaku.

ZAGREB - Naš je cilj osvajanje tri boda u Beogradu koja osiguravaju borbu za prvo mjesto u skupini i izravni odlazak u Brazil, istaknuo je hrvatski izbornik Igor Štimac je na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu u ponedjeljak uoči važne kvalifikacijske utakmice protiv Srbije, koja se u petak 6. rujna igra na Marakani. "Igramo u gostima, nećemo imati pritisak animiranja navijača. Bit ćemo spremni, ne razmišljamo o problemima Srbije i pokušavamo popraviti vlastite stvari koje do sada nisu bile dobre. Nećemo ni slušati ni gledati ono što se događa na tribinama", najavio je Štimac. Hrvatska je u prvoj utakmici u ožujku u Zagrebu pobijedila sa 2-0.

BEOGRAD - Srbijanski državni sekretar za omladinu Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin pozvao je u ponedjeljak domaću publiku na korektno navijanje na predstojećoj nogometnoj utakmici između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2014., koja će se 6. rujna igrati u Beogradu, objavila je novinska agencija Tanjug. "Sport je u prošlosti bio zloupotrebljen za razdvajanje ljudi i naroda na prostorima bivše Jugoslavije i jedan od povoda za njihove kasnije sukobe. Predstojeća utakmica može biti povod za povezivanje država i naroda, a sport ponovo imati ulogu da povezuje, spaja i miri. Pozivam sve navijače da ostanu u kategoriji navijača, jer će svaki oblik huliganizma i demonstracije nacionalne mržnje doprinjeti sankcijama našem nogometu od strane Fife i Uefe, a ne treba zaboraviti i na položaj naših sunarodnjaka koji žive u Hrvatskoj", priopćio je srbijanski državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin.

ZAGREB - Olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković najavila je kako će u utorak nastupiti na 63. izdanju Memorijala Borisa Hanžekovića na stadionu Mladosti uz Savu usprkos bolovima u leđima "samo zbog hrvatske publike"."Jutros sam ponovno bila na terapiji, nadam se da ću biti spremna bacati disk sutra navečer. Da se nisam ozlijedila nakon Svjetskog prvenstva u Moskvi, sigurno bih sada mogla bacati preko 65 metara, ali sada moram priznati da me je nakon dugo vremena 'prpa' natjecanja. Znam da će me hrvatska publika razumjeti i ako bacim samo 23 metra, jer ja sutra na stadion i izlazim samo zbog njih. Da se miting održava bilo gdje drugdje, ne bih nastupila", najavila je Perković koja do kraja sezone uz nastup u Zagrebu planirati sudjelovati još na završnom mitingu "Dijamantne lige" u petak u Bruxellesu, dok će sezonu zaključiti u nedjelju u Rietiju.

ZAGREB - Direktorica 63. Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić pozvala je sve ljubitelje atletike da se u utorak popodne zapute prema stadionu Mladosti na Savi, bez obzira na to imaju li ulaznicu ili ne, jer su organizatori pripremili 2.000 besplatnih ulaznica. "Svi koji dođu ući će na stadion, jer imamo i 2.000 besplatnih stajaćih mjesta. Treba samo na prodajnom mjestu u Sportskom parku Mladost podići besplatnu ulaznicu", poručila je Ivana Brkljačić. U utorak se ulaznice mogu podići na prodajnom mjestu u Sportskom parku Mladost (Jarunska 5) od 14 do 18 sati, kada počinje miting.

ZAGREB - Članovi hrvatskog četverca na pariće David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, koji su u subotu u korejskom Chungjuu osvojili zlatnu medalju i time po drugi puta postali svjetski prvaci, vratili su se danas u Hrvatsku."U sportu je važno postizati uspjehe u kontinuitetu, a vi se već pet godina vraćate sa odličjima s najvećih međunarodnih natjecanja", kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglašavajući da je obveza HOO-a i Hrvatskog veslačkog saveza osigurati optimalne uvjete za pripremu i nastupe na sljedećim natjecanjima.

MADRID - Američki biciklist Chris Horner (RadioShack) pobijedio je u današnjoj 10. etapi utrke "Vuelta a Espana", vožene od Torredelcampa do Alto de Hazallanasa u dužini od 167 kilometara, dok je hrvatski vozač Robert Kišerlovski (RadioShack) ciljem prošao kao 34. sa 7 minuta i 2 sekunde zaostatka. Drugo mjesto u današnjoj etapi pripalo je Talijanu Vincenzu Nibaliju (+0:48), a treći je bio Španjolac Alejandro Valverde (+1:02). Horner je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, a slijede ga Talijan Vincenzo Nibali (+0:43), Irac Nicolas Roche (+0:53), te Španjolac Alejandro Valverde (+1:02), dok je Robert Kišerlovski pao sa 23. na 29. mjesto, a ukupni zaostatak mu se povećao na 10 minuta i 20 sekundi.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙