FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 26. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić novi je predsjednik vaterpolskog kluba Mladosti, a na toj dužnosti će ostati sljedećih šest mjeseci tijekom kojih bi se najtrofejniji domaći i svjetski vaterpolski klub trebao riješiti većine financijskih dubioza. "Iako sam rekao da operativno ne želim biti na čelu niti jednog zagrebačkog sportskog kluba situacija u HAVK Mladosti me natjerala da se prihvatim te funkcije, ali samo za šest mjeseci tijekom kojih bi trebali riješiti većinu financijskih problema i osigurati uvjete da se za dvije godine Mladost ravnopravno uključi u borbu s dubrovačkim Jugom i riječkim Primorjem", kazao je u ponedjeljak Bandić na konferenciji za novinare, te je napomenuo da je prije dvije godine situacija u košarkaškom klubu Cibona bila tri puta teža, ali da je uz pomoć Grada Zagreba Cibona osvojila dva naslova prvaka države i kup. Direktor kluba Tomislav Družak istaknuo je dug Mladosti iznosi devet milijuna kuna.

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kazao je večeras da, osim u Holdingu, "čistku" planira i u Zagrebačkom športskom savezu (ZŠS) u kojem bi od sadašnjih 107 zaposlenih nastavilo sa radom samo 25 djelatnika. "Znadete li da se pola sredstava namijenjeno zagrebačkom sportu koristilo za plaće zaposlenika u ZŠS-u od kojih svaki radi u prostoru od 44 kvadrata, a u garaži imaju rezervirana i plaćena mjesta za 33 službena automobila. Mi ćemo jednako izdvajati za sport, ali sada ona neće ići na plaće djelatnika ZŠS-a, nego u sportske klubove", kazao je Bandić. Na pitanje kako će se riješiti viška zaposlenih, Bandić je odgovorio po istim principima po kojima su i zapošljavani, ali da to sve mora biti sukladno sa zakonskim propisima.

ZAGREB - Nakon poraza od Rijeke sa 0-2 u utakmici 7. kola Prve HNL s dužnosti prvog trenera Hrvatskog dragovoljca u ponedjeljak je smijenjen Krešimir Ganjto. "U pregovorima smo s jednim poznatim trenerom koji je dio svoje karijere bio vezan uz splitski Hajduk. Njegov posljednji klub bio je u inozemstvu, a smatramo kako je odličan stručnjak i kako je on osoba koja može izazvati toliko potreban pozitivan šok prije utakmice sa Splitom u petak" rekao je dopredsjednik Hrvatskog dragovoljca Milan Štefanac, napomenuvši da će novog šefa struke u utorak predstaviti predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković.

MADRID - Američki biciklist Chris Horner (RadioShack) pobijedio je u trećoj etapi utrke "Vuelta a Espana", vožene od Viga do Mirador de Lobeira u dužini od 179 kilometara, dok je hrvatski vozač Robert Kišerlovski (RadioShack) ciljem prošao kao 19., ali je ukupnom redoslijedu ostao na petom mjestu. Horner je ujedno preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, a slijede ga Talijan Vincenzo Nibali (+0:08), Irac Nicolas Roche (+0:14), Španjolac Haimar Zubeldia (+0:16), dok je Robert Kišerlovski na petom mjestu sa 23 sekunde zaostatka.

BEOGRAD - Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović najavio je u ponedjeljak povratak veznjaka Benfice Nemanje Matića u nacionalnu momčad za kvalifikacijsku utakmicu SP 2014. protiv Hrvatske, koja će se 6. rujna igrati u Beogradu, objavila je novinska agencija Tanjug. "Vraćam se iz Lisabona gdje sam gledao naše reprezentativce. Na večeri su bila osmorica, a pričao sam tom prilikom sa Matićem. Ostale su još neke stvari da se dogode do nedjelje kada budem objavljivao spisak. Od tih stvari ovisi da li će Nemanja Matić biti na njemu ili ne", rekao je Mihajlović. I dok bi se Matić trebao vratiti u reprezentaciju, izbornik Mihajlović kazao je da je napadač Fiorentine Adem Ljajić još uvijek daleko od nacionalne selekcije. Ljajić je odstranjen iz reprezentacije Srbije u svibnju prošle godine kada je na prijateljskoj utakmici sa Španjolskom odbio pjevati himnu.

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez i svjetski poznata tvrtka sportske opreme Nike objavili su u ponedjeljak dogovor o nastavku suradnje tijekom koje će Nike i dalje biti službeni dobavljač opreme za HNS na svim razinama, priopćio je Hrvatski nogometni savez. "Uzbuđeni smo zbog nastavka suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom. Hrvatska reprezentacija je među 10 najboljih na svijetu te redovito nastupa na velikim natjecanjima. Svim hrvatskim selekcijama isporučivat ćemo vrhunske i inovativne proizvode kakve najbolji sportaši zaslužuju i tako nastaviti s davanjem podrške hrvatskom nogometu", kazao je Brent Costner, glavni menadžer Nikea za središnju Europu. HNS i Nike surađuju već 13 godina, a u tom razdoblju je hrvatska reprezentacija nastupala na dva svjetska i tri europska prvenstva u Nikeovoj opremi i obje su strane jednako uzbuđene oko nastavka suradnje.

ZAGREB - U Talinu u Estoniji počelo je Svjetsko prvenstvo za teški olimpijski samac Finn, a prema privremenim rezultatima nakon dva plova Milan Vujasinović je 16., a Ivan Kljaković Gašpić 28., izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski jedriličarski savez. Hrvatski kormilari imali su izvrstan drugi plov, ali i nešto lošiji prvi. Milan Vujasinović vodio je veći dio drugog plova i malo je nedostajalo da pobjedi, a na kraju je ušao drugi u cilj. U prvom jedrenju bio je 38., a nakon dva jedrenja je na 16. mjestu. Ivan Kljaković Gašpić je u drugom plovu bio osmi, nakon 49. ulaza u cilj na otvaranju prvenstva. Ukupno se zasad nalazi na 28. mjestu.

ZAGREB - U estonskom Tallinnu na godišnjem zasjedanju međunarodnog udruženja klase Finn odlučeno je da će Split i JK Labud biti domaćini Europskog prvenstva u Finnu 2015. godine, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski jedriličarski savez. Najbolje jedriličare klase Finn moći ćemo ponovno vidjeti na djelu u hrvatskim vodama zahvaljujući Jedriličarskom klubu Labud, koji je uspješno organizirao više velikih natjecanja za ovu olimpijsku disciplinu.

SOFIJA - Bivši bugarski premijer Bojko Borisov postao je najstariji nogometaš koji je nastupio za neki profesionalni klub u Bugarskoj kada je u nedjelju zaigrao u susretu tamošnje druge lige za Vitošu Bistricu u 0-0 remiju protiv Rakovskog u dobi od 54 godine, dva mjeseca i 12 dana. U susretu Vitoše Bistrice i Rakovskog Borisov je igrao čak 54 minute. Borisov je u veljači ove godine podnio ostavku na mjesto predsjednika bugarske vlade tijekom antivladinih prosvjeda.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙