FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 21. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Troje hrvatskih predstavnika uspješno je preskočilo prvu prepreku u kvalifikacijama za nastup na posljednjem teniskom "Grand Slam" turniru sezone, US Openu koji počinje u ponedjeljak, dok ih je dvoje svoj nastup okončalo već u 1. kolu.

Ivo Karlović, koji je postavljen za drugog nositelja kvalifikacija, u 1. je kolu svladao Amerikanca Mackenzieja McDonalda sa 6-3, 6-4, te će mu sljedeći suparnik biti Argentinac Facundo Bagnis. Prolazak u 2. kolo kvalifikacija kod tenisačica izborile su Mirjana Lučić-Baroni, koja je nadigrala Amerikanku Brooke Austin sa 6-2, 6-2, te Tereza Mrdeža, koja je bila bolja od Rumunjke Cristine Dinu sa 6-3, 6-2. Lučić-Baroni će u 2. kolu igrati protiv Ukrajinke Katerine Kozlove, a Mrdeža protiv Turkinje Cagle Buyukakcay.

Već na prvoj prepreci zapeli su Antonio Veić, kojega je sa 6-4, 6-3 svladao Talijan Thomas Fabbiano, te Ana Vrljić koju je izbacila Poljakinja Katarzyna Piter sa 6-4, 5-7, 6-2.

U 1. kolu kvalifikacija još će u srijedu nastupiti Ajla Tomljanović koja za suparnicu ima Austrijanku Melanie Klaffner.

GDANJSK

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija do 17 godina u 1. je kolu drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Poljskoj izgubila je od Rusije sa 24-34 (14-17).

Kalaus s osam i Mamić s pet golova bile su najefikasnije kod Hrvatske, dok je Malašenko postigla 11 pogodaka za Rusiju.

"Moramo biti realni i reći da je u ovom trenu kvaliteta na strani Ruskinja, koje su moćnije u svim segmentima: fizički, tehnički i taktički. U nekim smo trenucima tijekom utakmice igrali ravnopravno s njima, pa bi bio zadovoljniji da je poraz na kraju bio s manje golova razlike. No, ništa još nije izgubljeno, sutra nas čeka Švedska i pobjeda bi nas odvela u polufinale, uz pretpostavku da će Rusija sutra biti bolja od Norveške. Danas smo protiv Rusije dosta rotirali igračice i pokušali neke odmoriti za sutrašnju utakmicu", rekao je trener hrvatske ženske kadetske reprezentacije Branko Šebek.

Utakmica između Hrvatske i Švedske igra se u srijedu s početkom u 19 sati.

TROMSO

U prvim partijama mini-dvoboja 4. kola Svjetskog šahovskog kupa veliku prednost izborili su Talijan Fabiano Caruana, Rus Vladimir Kramnik i Amerikanac Gata Kamsky.

Caruana je iskoristio jednu grubu grešku Peruanca Granda Zunige i neočekivanim taktičkim udarom prisilio ga na predaju već u 21. potezu. Kamsky je u sjajnom napadačkom stilu slomio Azerbejdžanca Šahrijara Mameđarova. Najprije mu je žrtvovao figuru da bi stvorio dva opasna slobodna pješaka, a onda je iskoristio jednu njegovu nepreciznost i forsirano dobio u matnom napadu.

Vasilij Ivančuk je u nešto slabijoj završnici oslabio kraljev položaj i dopustio Kramniku da povede neobranjiv matni napad.

LISABON

Portugalski nogometni doprvak Benfica angažirao je argentinskog napadača Rogelija Funesa Morija (22), dosadašnjeg člana River Plate, s kojim je potpisao ugovor na pet godina.

Osim Benfice, Morija je u svojim redovima želio i prvak Porto, ali Argentinac je izabrao Lisabon.

"Kada sam dobio ponudu Benfice, nisam ju mogao odbiti. Radi se o najvećem klubu u Portugalu", rekao je Mori.

Financijski detalji ugovora nisu objavljeno.

LONDON

Veznjak Arsenala i engleske nogometne reprezentacije Alex Oxlade-Chamberlain (20) izbivat će s travnjaka mjesec i pol dana zbog ozljede koljena koju je zadobio u 1. kolu Premier lige protiv Aston Ville.

Oxlade-Chamberlain se ozlijedio u sudaru s braničem Ville Antonijom Lunom, engleski mediji izrazili su bojazan kako bi mladi veznjak mogao pauzirati čak šest mjeseci, ali menadžer Arsenala Arsene Wenger odagnao je takve sumnje.

"Radi se o istegnuću ligamenata i neće trebati operaciju", kazao je Wenger.

ZAGREB

Trener nogometaša bečke Austrije, hrvatski stručnjak Nenad Bjelica na konferenciji je za novinare dan prije prve utakmice 4. pretkola Lige prvaka protiv Dinama u Maksimiru izjavio kako se nema namjeru isključivo braniti protiv hrvatskog prvaka.

"Mi smo momčad koja želi igrati nogomet i dati gol više od suparnika, pa tako i od Dinama iako je Dinamo favorit. Dinamo je doveo stvarno dobre igrače koji su obogatili njegovu igru, ali upravo bi činjenica da imaju dosta novih igrača koji se još nisu stigli uigrati mogla biti naša prednost. Jer, mi imamo uigranu momčad od prošle sezone koja je osvojila naslov prvaka", rekao je Bjelica.

Bjelica je bio pun hvale za Dinamove igrače, posebice napadače.

"Opasnost nam vreba sa svih strana, Soudani, Fernandes, Čop... Ti ofenzivni igrači su navjeća prijetnja. Nadam se da ćemo ih uspjeti ukrotiti. Taktički ćemo morati odigrati savršeno", dodao je Bjelica.

ISTANBUL

Izbornik turske nogometne reprezentacije Abdullah Avci (50) napustio je svoju dužnost sporazumno raskinuvši ugovor s Turskim nogometnim savezom (TFF).

Avci se odlučio napustiti mjesto izbornika zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu. Turska je trenutačno četvrta u skupini D sa sedam bodova iz šest susreta, za vodećom Nizozemskom zaostaje 11 bodova, a za drugom Mađarskom, koja drži mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije, četiri boda.

Turski mediji špekuliraju kako bi se na tursku klupu mogao vratiti Fatih Terim, koji je bio izbornik do studenoga 2011. i poraza od Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na EURO 2012, a koji je sada trener tamošnjeg prvaka Galatasaraya.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙