FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mkov
ZAGREB, 22. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Kod jednog muškarca srednje životne dobi, koji je proteklih dana bio liječen na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, sumnja se u infekciju virusom zapadnog Nila, izvijestio je večeras Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Ako testovi potvrde sumnje, to će biti prvi bolesnik s tom infekcijom u Hrvatskoj ove godine, nakon pojave tog virusa u susjednim zemljama. HZJZ navodi da je muškarac iz Zagrebačke županije otpušten iz Klinike u dobrom općem stanju, te da se nakon toga posumnjalo u infekciju. Rezultati laboratorijske analize ukazali su na vjerojatnu infekciju virusom zapadnog Nila, koju je još potrebno potvrditi dodatnim testovima u referentnom laboratoriju.

SPLIT/ZAGREB - Čelnici sindikati koji djeluju u Brodosplitu izvjestili su ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i njegove suradnike o poteškoćama u splitskom brodogradilištu, posebice glede ugovora o radu kojega je radnicima ponudio poslodavac Tomislav Debeljak, a za kojeg sindikati smatraju da je donesen na nezakonit način, doznaje se danas od sindikalnih predstavnika u Brodosplitu. Sindikati su zaprijetili da će se obratiti Državnom inspektoratu radi inspekcijskoga nadzora u slučaju daljnjega nezakonitog sadržaja dokumenata koje radncima nudi poslodavac Brodsplita. „Ministru Mrsiću smo predstavili mišljenje naših pravnika da je ugovor o radu, kojega je ponudio poslodavac Tomislav Debeljak na potpisivanje radnicima, nezakonit i mi tražimo da se uklone manjkavosti“, rekao je danas za Hinu Joško Franić. Dodao je kako je ovaj sastanak s ministrom Mrsićem i njegovim suradncima organiziran jučer u Zagrebu.

DUBROVNIK - U britanskom izdanju "Huffington Posta" objavljena je atraktivna reportaža o Dubrovniku i preporuka za poznati hotel Vilu Orsulu iz pera eminentnoga britanskog "gastro i travel" novinara Ruperta Parkera. On je u Dubrovniku boravio početkom kolovoza i u reportaži u jednom od najčitanijih svjetskih portala, koji ima 5,5 milijuna individualnih posjetitelja mjesečno, donio svoje impresije o Dubrovniku. Uz ostalo, autor je preporučio što sve treba raditi i vidjeti u Dubrovniku, pa između ostalog predlaže vožnju žičarom, posjet Muzeju Domovinskog rata na Srđu, izlet brodom na otok Lokrum, posjet nekom od programa Dubrovačkih ljetnih igara, te ručak u nekom od poznatih dubrovačkih restorana, kao što je Proto.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) izvijestilo je danas da su završene sve organizacijske pripreme za provođenje Zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim škola u predstojećoj školskoj godini (2013./2014.). O svim detaljima s tim u vezi Ministarstvo će izvijestiti javnost idući tjedan na konferenciji za novinare, a Nastavni plan i program bit će objavljeni u sljedećem broju Narodnih novina.

DUBROVNIK - Uz prigodnu svečanost danas je u Komolcu u Rijeci Dubrovačkoj obilježen završetak 2,2 milijuna kuna vrijednih radova na 60 metara dugoj operativnoj obali. Otvarajući novu obalu, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kazao je kako je Županijska lučka uprava Dubrovnik u protekle četiri godine uložila više od 20 milijuna kuna u projekte lučke infrastrukture, i to u gruškoj luci, Starom portu u povijesnoj jezgri grada, na Koločepu, Šipanu, Trstenom, Orašcu i Lokrumu.

ILOK - Tijelo nestaloga Iločanina pronađeno je danas tijekom prijepodneva u Dunavu kod Novoga Sada, potvrdio je voditelj potražne akcije vinkovačke Hrvatske gorske službe spašavanja Zlatko Becić. „Tijekom prijepodnevnih sati zaprimili smo dojavu policije da je u Novom Sadu pronađeno tijelo muškarca koji se s još dvoje ljudi utopio pri prevrtanju čamca na području Iloka“, navodi Becić na službenim stranicama HGSS-a. Riječ je o Mati Papku (51) iz Iloka za kojim se tragalo od 17. kolovoza kada je pokrenuta potraga.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙