FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 17. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ĐAKOVO - Jedanaesti dan na prosvjednom punktu nezadovoljnih poljoprivrednika na đakovačkoj zaobilaznici, u blizini ulaza na autocestu A5, protječe u znaku odlaska većine prosvjednika svojim kućama, pa je broj traktora sa stotinjak pao na 15-ak. "Dio prosvjednika povukao se s ceste zbog siliranja kukuruza i drugih radova u polju, a dio se uplašio najavljenih novčanih kazni od 30-ak tisuća kuna", izjavio je prosvjednik Branko Topić iz Đurđanaca kraj Đakova. Za slabljenje ovog prosvjedničkog punkta prozvao je političare, ali i dio seljačkih vođa s tog područja koji su, ocijenio je, ustuknuli i prodali prosvjede.

VUKOVAR - Povodom incindenata zabilježenih tijekom odigravanja utakmica reprezentacije Srbije na Europskom košarkaškom prvenstvu za juniorke koje se održava u Vukovaru i Vinkovcima, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara izvjestio je danas kako su ti incindenti "rezultat politike koju političke vođe Srba u Republici Hrvatskoj vode sustavno više od dvadeset godina, svesrdno potpomognute nacionalnom velikosrpskom državnom politikom iz Beograda". Tijekom utakmice Europskog košarkaškog prvenstva za juniorke, između reprezentacija Srbije i Grčke, igrane u četvrtak u sportskoj dvorani Dražena Petrovića u Vukovaru, skupina navijača srbijanske reprezentacije izvjesila je zastavu srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj na kojoj je ćilicom pisalo "Vukovar", a izvikivani su i pokliči "Ovo je Srbija", a koji su se čuli i tijekom jučerašnje utakmice, koju je srbijanska reprezentacija igrala s Portugalom.

ZAGREB - Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) u prosvjednom pismu ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojići, osvrćući se na izgrede srbijanskih navijača u Vukovaru na košarkaškoj utakmici između Srbije i Grčke, ocjenjuje kako hrvatska policija istodobno, dok se govori o suživotu i toleranciji, dopušta izgrede zasnovane na nacionalnoj mržnji, ne postupa prema izgrednicima i tolerira njihovo postupanje, što je, kako smatra nedopustivo, a u slučaju sličnih ponavljanja i ne sankcioniranja počinitelja, ABH smatra kako bi bilo moralno da ministar Ostojić dadne ostavku jer postupanje državnog resora kojeg vodi nije jednako prema svim građanima Republike Hrvatske. ABH podsjeća kako skupina navijača Srbije tijekom utakmice u sportskoj dvorani u Borovu, nije skandirala ili bodrila svoju reprezentaciju, već iskoristili mogućnost za izražavanje govora mržnje, prema domaćinu prevenstva, Republici Hrvatskoj.

VINKOVCI - U prevrnuću čamca, u kojem se nalazilo devet osoba, noćas, oko ponoći na rijeci Dunav, kod odmorišta "Lovka" na iločkom području, utopila se 29-godišnjakinja iz Iloka, dok se za 51-godišnjakom i 40-godišnjakom još traga. Policija navodi kako je do obala Dunava uspjelo doplivati šest osoba, koje su odvežene u Županijsku opću bolnicu u Vukovar, gdje im je pružena pomoć. Sve osobe koje su se nalazile u čamcu bile su iz Iloka, a trenutno na mjestu događaja očevid obavlja zamjenica Županijskog državnog odvjetnika iz Vukovara.

OSIJEK- Zbog napada na policijskoga službenika, osječko-baranjska Policijska uprava prijavit će kazneno 46-godišnjaka s osječkoga područja. U jutarnjim satima, 15. kolovoza, u blizini Aljmaša, ovog je 46-godišnjaka u vozilu zaustavio policijski službenik te mu, zbog regulacije prometa, priopćio daljnji smjer kretanja. Osumnjičenik nije poštovao naredbu službenika, već se nastavio kretati, pa je vozilom udario u njegovu nogu, nakon čega mu je i kotačem prešao preko stopala pa vozilom udario u parkirani službeni motocikl.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙