FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 17. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da, s obzirom da na jesen kreće reforma zdravstva, zatvaranja zdravstvenih ustanova neće biti, već će doći do značajnog restrukturiranja. "Moderna bolnica je tri tipa - akutna, dnevna bolnica i palijativa. Mi u principu nemamo niti jednu od te tri jer je sve pod jednim krovom. Znači, bit će značajno restrukturiranje", rekao je Ostojić gostujući u HRT-ovom Dnevniku. Istaknuo je da su neke županijske, ali i kliničke bolnice bile sinekure te da je bilo je zapošljevanje nezdravstvenih djelatnika pa i zdravstvenih djelatnika i opremanja visokosofisticiranom opremom koja je nepotrebna u bolnicama koje imaju slične odjele i koje se nalaze na relativno malim udaljenostima, te da tome treba "stati na kraj".

OSIJEK, 16. kolovoza 2013.(Hina) - Zbog prosvjeda poljoprivrednika u Osječko-baranjskoj županiji blokirane su cesta D7 u baranjskom mjestu Čemincu te dio ceste D7 prema ulazu na autocestu A5, u čvoru Đakovo, s time da je ulazak na autocestu A5 je moguć iz smjera Piškorevaca, izvijestila je sinoć osječko-baranjska Policijska uprava (PU). Prema podatcima ove PU na ostalim prosvjednim punktovima traktori se, za sada, nalaze uz prometnice.

SPLIT- Tradicionalna kostimirana glazbeno-zabavna priredba Dani Dioklecijana otvorena je sinoć na splitskom Peristilu, a dužnost cara Dioklecijana tijekom četvorodnevnoga trajanja manifestacije preuzeo je glumac Goran Nikolić, dok će carica Priska izmjenično biti proslavljene hrvatske sportašice sestre Ana i Lucija Zaninović. Dane Dioklecijana, koji se održavaju devetu godinu za redom, otvorio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je bio odjeven u bijelu togu (kostim) kakva je nošena u Dioklecijanovo doba, prije 1700 godina. On je naglasio kako je ova manifestacija izašla izvan okvira Splita. “Nadam se da će nam zbog ove manifestacije u budućnosti dolaziti sve više turista u Split”, rekao je Baldasar.

PULA - Podizanjem zastave jučer je na barbanskoj placi otvorena 38. Trka na prstenac, viteška igra koja se u ovom istarsko mjestu prvi put trčala 1696.godine, i koja je po tome starija od slavnije, a slične, Sinjske alke. Trka je obnovljena 1976. godine i od tada privlači sve veći broj posjetitelja i pozornost hrvatske javnosti. Zastavu je sinoć podigao najstariji konjanik Bruno Kožljan, koji će se u nedjelju zajedno s još 14 konjanika boriti za titulu slavodobitnika Trke na prstenac.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙