FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 13. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

SLAVONSKI BROD - Nezadovoljni rezultatima razgovora s otkupljivačima pšenice, te ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i ministrom financija Slavkom Linićem poljoprivrednici okupljeni oko stožera seljačkih udruga u Brodsko-posavskoj županiji krenuli su u otvaranje novih prosvjednih mjesta. "Za sada su potvrđena nova prosvjedna mjesta u Čajkovcima, Gundincima i Novoj Varoš. Ondje okupljeni poljoprivrednici za sada ne blokiraju prometnice. Što će dalje biti prvenstveno ovisi o policiji i njihovom ponašanju. Želimo istaknuti da je sastanak protekao u vrlo nekorektnoj atmosferi pri čemu se ministar financija cijelo vrijeme derao na nas. Apeliramo na premijera Milanovića i predsjednika Josipovića da poduzmu nešto na rješavanju problema u poljoprivredi", kaže Antun Vrakić, predsjednik Poljoprivredne komore Brodsko-posavske županije.

VINKOVCI - Razočarani smo ishodom pregovora u Ministarstvu poljoprivrede tijekom kojih je seljacima poslana jasna poruka kako novca ima, ali ne i za poljoprivredu, a ministar Linić dao nam je tijekom razgovora do znanja da što se njega tiče, možemo svi pomrijeti, ali novca od njega dobiti nećemo", izjavi je Hini predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac. Dodao je kako se na području Vukovarsko-srijemske županije u prosvjedima na ukupno 11 punktova nalazi oko 300 nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača s otprilike isto toliko traktora.

OSIJEK - Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo izjavio je kako će se seljački prosvjedi nastaviti i da se očekuje otvaranje novih prosvjednih punktova, ali da će o tome odlučiti prosvjednici na terenu, poručivši kako je očito da su za ovu Vladu poljoprivreda i ljudi koji se njome bave sporedna stvar. Nakon današnjih neuspjelih pregovora s otkupljivačima pšenice te ministrima poljoprivrede i finacija Tihomirom Jakovinom i Slavkom Linićem, Laslo je izjavio Hini kako će se pregovarači, nakon sastanka, vratiti na svoja mjesta prosvjeda, i izvijestiti o ishodu pregovora, a s obzirom na informacije koje dolaze s terena, teško da će prosvjednici prihvatiti kapitulaciju i povlačenje. Na upit jesu li moguće blokade graničnih prijelaza odgovorio je kako su sve opcije moguće, ali da za sada o tome ne može govoriti. Dodao je kako nije očekivao da će se na današnjim sastancima postići konačan dogovor, ali da su poljoprivrednici očekivali barem konkretne prijedloge, na temelju kojih bi se moglo doći do rješenja, kojih, kako tvrdi, nije bilo.

PLOČE - Povodom 18. obljetnice pogibije četverice pločanskih branitelja ispred Spomen obilježja u mjestu Osojnik položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen poginulim hrvatskim braniteljima. Na današnji dan prije 18 godina braneći Osojnik poginula su četverica hrvatskih branitelja iz Ploča - Stipe Štrbić, Albin Osti, Siniša Musulin i Ivica Petrović

SPLIT - Američka raketna krstarica "USS San Jacinto" uplovila je jučer u splitsku Loru, a njenog zapovjednika, kapetana bojnog broda Billa McKinleya primio je gradonečalnik Splita Ivo Baldasar. "Ova raketna krstarica, koja je u službi američke ratne mornarice, konstruirana je prvesntveno za protuzračnu obranu ali može djelovati i u raznim bojnim okršajima", rekao je McMinley nakon sastanka sa splitskom gradonačelnikom Baldasarom. Američka raketna krstarica će u splitskoj Lori ostati do srijede, ali, kako je rečeno, neće biti otvorena za razgledavanje posjetitelja. Zapovjednika ovog broda američke ratne mornarice danas je primio i zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić.

ZAGREB - U akciji spašavanja Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) spašen je ozlijeđeni australski penjač, koji je prilikom penjanja u stijeni Anića kuka u Nacionalnom parku Paklenica pao te zadobio višestruke ozljede. Australsko-češki penjački dvojac zaputio se u smjer Kača, gdje je u trećoj dužini na visini od oko 70 metara australski penjač pao te se pri tome ozlijedio i u nekoliko navrata gubio svijest.

SPLIT - U sklopu 59. Splitskog ljeta sinoć je na Peristilu izvedena opera "Nabucco" Giuseppea Verdija, pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji talijanskog redatelja Ive Guerre. Verdijevu operu izveli su zbor, orkestar i balet Opere splitskog Hrvastkog narodnog kazališta. "Nabucco" je premijerno, također na Peristilu, izveden na prošlogodišnjem Splitkom ljetu, ali je uvršten u repertoar i ovogodišnjeg Splitskog ljeta zbog obilježavanja velikog Verdijevog jubileja- 200. godišnjice njegova rođenja. Ta Verdijeva opera ove će godine na Peristilu biti izvedena još jednom, u srijedu 14. kolovoza kada će biti zatvoreno 59. Splitsko ljeto i uručene nagrade "Judita“.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙