FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: rezultati maloprodajnih kompanija podigli S&P indeks

Autor: scvi
NEW YORK, 21. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Bolji od očekivanja rezultati maloprodajnih kompanija u utorak su na Wall Streetu podigli S&P 500 indeks, koji je tako prekinuo 4-dnevni negativni niz, no na tržištu nedostaje poticaja za snažniji oporavak.

S&P 500 indeks ojačao je jučer 0,38 posto, na 1.652 boda. Ipak, nije uspio ostati iznad 50-dnevnog pomičnog prosjeka, te se već treći dan nalazi ispod 1.657 bodova. Ta razina sada mu je postala tehnički otpor.

Dow Jones indeks spustio se jučer 7,75 bodova ili 0,05 posto, na 15.002 boda, zabilježivši pad peti dan zaredom, što je njegov najdulji negativni niz u godinu dana.

Tehnološki Nasdaq, pak, jučer je ojačao 0,68 posto, na 3.613 boda.

Niz američkih maloprodajnih lanaca, od Best Buya do Marshallsa jučer je izvijestilo o prodajnim rezultatima za drugo tromjesečje iznad očekivanja analitičara. Time su ublažene zabrinutosti investitora oko izgleda za osobnom potrošnjom u SAD-u, nakon što su prošloga tjedna Wal-Mart i još nekolicina maloprodajnih tvrtki razočarali.

U prosjeku su cijene dionica maloprodajnih kompanija na Wall Streetu jučer ojačale 1,2 posto.

No, investitore muči neizvjesnost hoće li već u rujnu Fed postupno smanjiti program otkupa obveznica, mjesečno vrijedan 85 milijardi dolara. Stoga će danas u fokusu investitora biti zabilješka s posljednjeg zasjedanja Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu, u potrazi za signalima budućih poteza monetarnih zakonodavaca.

„Nema stvarnih pokretača tržišta, nema istinske predanosti, nitko ne trči kupiti dionice, jer ne mora. Investitori će čekati do sutra i u četvrtka prije nego donesu investicijske odluke“, dodaje Polcari.

Na europskim burzama indeksi su jučer dotaknuli najniže razine u zadnja tri tjedna, u opreznom trgovanju dok investitori čekaju vijesti iz Feda u vezi monetarne politike.

Londonski Ftse indeks spustio se jučer 0,19 posto, na 6.453 boda, frankfurtski DAX 0,79 posto, na 8.300 bodova, a pariški CAC 1,35 posto, na 4.028 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙