FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje na početku tjedna

Autor: scvi
NEW YORK, 29. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi u blagom su minusu, ukazujući na blagi pad cijena dionica na Wall Streetu dok investitori s oprezom čekaju nove objave poslovnih rezultata kompanija i makroekonomske pokazatelje.

Terminski Dow Jones oko 13,30 sati bio je u minusu 27 bodova, tehnološki Nasdaq 6,25 bodova, a S&P 500 3,9 bodova.

Sezona objava poslovnih rezultata američkih kompanija u punome je jeku. Danas se, između ostaloga, očekuju poslovni rezultati kompanije Hertz i Herbalifea.

Osim objava poslovnih rezultata, u fokusu investitora bit će i podaci o prodaji postojećih nekretnina u SAD-u.

Ipak, investitori ponajviše očekuju u srijedu objavu izvješća sa sjednice Feda i podatka o američkom BDP-u za drugo tromjesečje, te u petak očekuje izvješće o zaposlenosti u SAD-u u srpnju

A vijesti o spajanjima i preuzimanjima u korporativnom svijetu poduprle su danas rast cijena dionica na većini europskih burzi.

Među najvećim dobitnicama bile su dionice irske farmaceutske kompanije Elan, čija je cijena skočila 9 posto, po objavi da je njezin američki konkurent Perrigo pristao kupiti tu tvrtku za 8,6 milijardi dolara.

Londonski FTSE oko 13,30 sati bio je u minusu 0,2 posto na 6.578 bodova, dok je frankfurtski DAX bio u plusu 0,35 posto, na 8.273 boda, a pariški CAC 0,26 posto na 3.979 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙