FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak nakon 3-dnevnog pada cijena dionica?

Autor: scvi
NEW YORK, 8. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon tri dana njihova klizanja, no taj rast će biti ograničen jer nema katalizatora koji bi potaknuli investitore na življu aktivnost.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 38 bodova, tehnološki Nasdaq 12 bodova, a S&P 500 6 bodova.

S&P indeks ispod je svog 14-dnevnog pomičnog prosjeka, koji se nalazi na 1.694 boda, i na kojem je dosad pronalazio podršku. Ipak, taj je indeks od početka godine i dalje u plusu, i to 19 posto.

Iako je neizvjesnost oko daljnjih poteza Feda u vezi monetarne politike sada uračunat u cijene dionica, analitičari kažu da je teško očekivati da će cijena dionica na Wall Streetu ponovno dosegnuti rekordne razine, s obzirom da nema katalizatora koji bi potaknuli vežu aktivnost investitora. Dnevni prometi dionicama ovoga su tjedan među najnižima od početka godine.

Nove smjernice investitorima bi mogao dati podatak o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u.

U fokusu bi se mogle naći dionice maloprodajnih tvrtki, jer one danas izvješćuju o prodaji u proteklome mjesecu.

Na europskim su burzama cijene dionica danas ojačale, nakon dva dana pada, jer su ulagače ohrabrile dobre vijesti iz kineskog gospodarstva. Londonski FTSE trenutno je na dobitku 0,48 posto, frankfurtski DAX 0,95 posto, a pariški CAC 0,66 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙