FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pozitivno ozračje u očekivanju rezultata Applea

Autor: scvi
NEW YORK, 23. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi i danas ukazuju na rast cijena dionica na Wall Streetu, drugi dan zaredom, dok investitori s optimizmom iščekuju objavu poslovnih rezultata Applea, kao i brojnih drugih velikih američkih korporacija.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 22 boda, tehnološki Nasdaq 7 bodova, a S&P 500 3 boda.

Na Wall Streetu je u ponedjeljak S&P 500 indeks dosegnuo novu rekordnu razinu treći dan zaredom, što se zahvaljuje solidnim kvartalnim poslovnim rezultatima većine kompanija i banaka. S&P 500 porastao 0,20 posto, na 1.695 bodova.

Tako je već 23. put od početka ove godine dosegnuo novu rekordnu razinu, ponajviše zahvaljujući rastu cijena dionica u bankarskom sektoru.

I danas će sezona objava poslovnih rezultata američkih kompanija za drugo tromjesečje biti u punome zamahu. Ponajviše se očekuju rezultati Applea, no također i DuPonta, United Technologiesa i Lockheed Martina.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljen tek indeks cijena kuća u SAD-u za svibanj.

I na europskim burzama danas prevladava pozitivno raspoloženje, tako da su trenutno frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse u plusu između 0,11 i 0,28 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙