FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori oprezni nakon znatnih prodaja

Autor: scvi
NEW YORK, 16. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Dan nakon znatnih prodaja dionica, terminski indeksi na Wall Streetu danas ukazuju na oprezno trgovanje, dok investitori iščekuju nove makroekonomske pokazatelje.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 19 bodova, S&P 500 4,5 boda, a tehnološki Nasdaq 8 bodova.

Loše vijesti iz američkih kompanija Wal-Marta i Cisco Systemsa u četvrtak su izazvale najoštriji postotni pad cijena dionica na Wall Streetu još od kraja lipnja, pri čemu su najveće gubitnice bile dionice maloprodajnih i tehnoloških kompanija.

Dow Jones indeks potonuo je jučer 225,47 bodova ili 1,47 posto, na 15.112 bodova, S&P 500 za 1,43 posto, na 1.661 bod, a tehnološki Nasdaq za 1,72 posto, na 3.606 bodova.

Ulje na vatru dolili su i podaci o rastu potrošačkih cijena u srpnju, i o padu broja zahtjeva za naknadu zbog nezaposlenosti u proteklome tjednu na najnižu razinu u proteklih šest tjedana, što bi moglo ukazivati da će Fed već u rujnu smanjiti svoj program kupnji obveznica, mjesečno vrijedan 85 milijardi dolara.

Ni azijske burze danas zbog toga nisu imale snage za rast, a i na europskim burzama oprezno se trguje.

Frankfurtski DAX indeks oko 13,00 bio je u minusu 0,17 posto, dok je pariški CAC bio u plusu 0,18 posto, a londonski Ftse je stagnirao.

Danas na Wall Streetu nema važnijih korporativnih objava, pa bi trgovanje moglo biti mirno.

Smjernice bi investitorima moglo dati nekoliko makroekonomskih pokazatelja koji će biti objavljeni. Očekuje se preliminarni indeks povjerenja američkih potrošača za kolovoz, podatak o izdanim građevinskim dozvolama u srpnju te podatak o produktivnosti rada u drugom tromjesečju.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙