FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: Home Depot ublažio brige investitora

Autor: scvi
NEW YORK, 20. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi nadoknadili su veći dio jutrošnjih gubitaka, nakon što je Home Depot svojim poslovnim rezultatima premašio očekivanja, ublaživši zabrinutost investitora oko slabljenja osobne potrošnje u SAD-u.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u minusu 1 bod, a S&P 500 0,25 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 0,5 boda.

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica pale četvrti dan zaredom, jer investitori oklijevaju s novim kupovinama uoči očekivane promjene smjera Fedove monetarne politike, što bi moglo rezultirati višim kamatnim stopama.

Dow Jones indeks spustio se jučer 0,47 posto, na 15.010 bodova, S&P 500 za 0,59 posto, na 1.646 bodova, a tehnološki Nasdaq za 0,38 posto, na 3.589 bodova.

Američki terminski indeksi i jutros su ukazivali na pad cijena dionica na Wall Streetu, dok investitori očekuju sutrašnju objavu zabilješke s posljednjeg sastanka Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu.

Promijenili su smjer nakon što je najveći američki prodajni lanac kućanskih proizvoda Home Depot izvijestio o rastu neto zarade u drugom tromjesečju za 17,2 posto, što je iznad očekivanja analitičara. Istodobno, prodaja mu je uvećana za gotovo 10 posto. To je podiglo cijene dionica te tvrtke u elektroničkom predtrgovanju za 2 posto.

Tijekom dana očekuje se i objava poslovnih rezultata maloprodajnih lanaca Mest Buy i J.C. Penny Co.

„Imamo još dva tjedna do idućega zasjedanja Feda i novinske konferencije nakon toga, stoga trgovci prilagođavaju investicijske portfelje kako bi se pripremili i prije služene objave Feda. Tržišni sudionici ne žele biti uhvaćeni na pogrešnoj strani, pa zato i vidimo mnoge sudionike kako razmatraju što poduzeti“, kaže Ishaq Siddiqi, tržišni strateg pri investicijskom društvu ETX Capital.

Na europskim burzama danas su najvažniji indeksi oštro pali, jer investitore brine vjerojatno skorašnje smanjivanje Fedova programa otkupa obveznica, pri čemu je najveće gubitke pretrpio je rudarski sektor. Londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu su između 0,6 i 1,4 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙