FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: dber
ZAGREB, 31. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

DUBROVIK-Vijećnici dubrovačkog gradskog vijeća većinom glasova usvojili su sinoć prijedlog odluke o donošenju urbanističkog plana uređenja (UPU) Sportsko-rekreacijskoga centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug - tzv projekta Srđ. Za projekt izgradnje golf terena na Srđu glasovalo je 16 vijećnika, sedam ih je bilo protiv- vijećnici Nezavisne liste Srđ je grad, Hrvatski laburisti te HSLS, a SDP-ova vijećnica Tatjana Šimac Bonačić je bila suzdržana. Na sjednici je bilo 24 od ukupno 25 vijećnika. Izglasavanju prijedloga UPU-a prethodila je burna rasprava. Laburist Mario Kristić je rekao da će se do kraja života sramiti oni koji će danas izglasati taj urbanistički plan. Gradonačelnik Andro Vlahušić je podsjetio da je riječ o planu strarom 15 godina, da su se u tom razdoblju promijenila tri investitora, tri gradske, županijske i državne vlasti no da je plan ostao isti. UPU je u cijelosti napravljen u skladu sa zakonom. istaknuo je Vlahušić.

ZAGREB - Nasilje nad djecom prečesto prođe nezamijećeno, za njega se ne čuje i njegov značaj se umanjuje, objavio je u srijedu UNICEF, najavljujući globalnu akciju kojom potiče građane, zakonodavna tijela i vlade na snažniji istup protiv nasilja nad djecom. "Gdje god i kada god se naudi djeci, mora se vidjeti i čuti naše ogorčenje i bijes. Moramo učiniti nevidljivo vidljivim", navodi se u priopćenju u povodu pokretanja UNICEF-ove inicijative Zaustavimo nasilje nad djecom. Inicijativa je objavljena uz video spot i naraciju UNICEF-ovog ambasadora dobre volje, glumca Liama Neesona koji gledatelje povodi kroz niz scena u kojima se prikazuje nevidljivo nasilje. U UNICEF-u ističu da i u Hrvatskoj još uvijek postoji visoka tolerancija na roditeljsko nasilje u odgoju djece, unatoč tome što je ono zabranjeno još prije 14 godina. U Hrvatskoj će UNICEF-ov spot prikazivati kina Cinestar prije redovnih projekcija tijekom kolovoza, a lokalnu kampanju podržat će i sportski partner UNICEF-a u Hrvatskoj, KHL Medveščak.

BRAČ -Lokaliziran je požar koji je jučer buknuo na području općine Milna na Braču. Plamen je oštetio jednu kamp kućicu, dok su ostale objekte vatrogasci uspjeli zaštiti. Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Brač Ivica Jakšić izjavio je da više nema nikakve opasnosti po kamp kućice i ostale objekte. Opožareno je više od šest hektara površine u uvali Maslinova, a iako je u blizini požara smješteno kamp naselje za turiste nitko nije ozlijeđen. U gašenju požara sudjelovalo je šezdesetak vatrogasaca s desetak vozila te dva kanadera, a nakon njegova lokaliziranja vatrogasci su ostali dežurati na požarištu.

DUBROVNIK - U sklopu glazbenog dijela programa 64. dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u atriju Kneževa dvora nastupio Cantus ansambl iz Zagreba. Ansamblom je ravnao Berislav Šipuš, a nastupile su sopranistice Tamara Franetović-Felbinger i Lidija Horvat, mezzosopranistica Ivana Srbljan te bas Ivica Trubić. Izvedena su djela Gyorgyja Ligetija te Gustava Mahlera. Cantus ansambl utemeljen je 2001. godine u sklopu zagrebačkoga Muzičkog bijenala kao prvi ansambl u Hrvatskoj specijaliziran za izvedbu suvremene glazbe širokog raspona. Umjetnički voditelj, skladatelj, dirigent i pedagog Berislav Šipuš vodi Cantus od njegova utemeljenja.

ZAGREB - U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka hrvatski prvak Dinamo je kao domaćin na stadionu u Maksimiru svladao moldavski Šerif iz Tiraspola sa 1-0 (0-0) pogotkom Ante Rukavine u 89. minuti. Pred osam tisuća gledatelja sudio je Gomez iz Španjolske. Od samog početka utakmice najžešći Dinamovi navijači "Bad Blue Boysi", koji su se okupili na sjevernoj tribini stadiona u Maksimiru, vrijeđali su izvršnog predsjednika kluba Zdravka Mamića povicima "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje", istim onim uzvicima zbog kojih je UEFA kaznila Dinamo sa 25 tisuća eura i zatvaranjem istočne tribine. Nakon opetovanih upozorenja službenog spikera da prestanu sredinom drugoga poluvremena intervenirala je policija koja je ispraznila sjever maksimirskog stadiona. Uzvrat će se igrati u Tiraspolu 7. kolovoza.

(Hina) xbdj yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙