FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas da prodaja Hrvatske poštanske banke govori da je ekonomska situacija ozbiljna. "To govori o ozbiljnoj ekonomskoj situaciji, to govori o potrebi da se vrlo snažno poradi na otvaranju novih projekata, novih investicija, novih radnih mjesta. Jer bez toga će sve ostati: prodajmo ovo ili prodajmo ono, a neće se riješiti temeljni problem, a to je loše stanje gospodarstva", rekao je predsjednik Josipović za HRT. Upitan za komentar zahtjeva Eurospke komisije da Hrvatska do 23. kolovoza preda Europskoj uniji točan rok do kojega će uskladiti hrvatski zakon o europskom uhidbenom nalogu s europskim zakonodavstvom, Josipović je rekao da ne vidi problem u tome da se zakon promijeni. "Ako EU bude smatrala, a rasparava o tome je tek otvorena, treba promijeniti zakon, ja u tome ne vidim problem", kazao je. Privođenje zbog zviždanja premijeru Zoranu Milanoviću na proslavi Oluje u Kninu predsjednik Josipović smatra politički štetnim.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je večeras da se ne osjeća ugroženo, istaknuvši kako pritisci nezadovoljnih poljoprivrednika neće proći. "Ne osjećam se ugroženo, nema straha. Nije ga bilo niti 1991. i ratnih godina, a kamo li sada. Pogotovo ne u svojoj općini i u svojoj Slavoniji", rekao je ministar Jakovina večeras u središnjem Dnevniku HTV-a upitan osjeća li se ugroženo. Upitan očekuje li još dugo traktore na ulicama rekao je da ne, jer se radi o malom broju ljudi. "Podatci od 16 sati govore o tristotinjak ljudi koji su na punktovima ili oko 400 traktora. U Hrvatskoj je registrirano 192.000 obiteljskih gospodarstava, a njih oko 108.000 su korisnici nekih potpora. Tu govorimo o promilima onih koji su nezadovoljni, koji koriste ovakvu priliku za samoreklamu i s prilično nerealnim zahtjevima rade dodatan pritisak na vladu. Pritisci neće proći", kazao je.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede objavilo je danas kako je prema njihovim podacima u 14,30 sati na području šest županija u kojima prosvjeduju poljoprivrednici evidentirano ukupno 307 prosvjednika i 431 traktor. Iz resornog ministarstva istodobno navode kako je u Hrvatskoj registrirano 192.412 poljoprivrednih gospodarstava, a njih 105 tisuća su korisnici nekog oblika potpore. Po podacima prikupljenim u suradnji s MUP-om, najveći broj prosvjednika oko 14,30 sati zabilježen je u Osječko-baranjskoj županiji, njih 116 s 140 traktora, a slijedi Vukovarsko-srijemska županija s 101 prosvjednikom i 100 traktora.

ZAGREB - Zbog najavljenog nevremena i moguće tuče u Zagrebu od danas u 17 sati do subote, 10. kolovoza u 12 sati, građanima je osigurano besplatno parkiranje u gradskim javnim garažama u Tuškancu, Sveticama, Langovom trgu, Petrinjskoj, Kvaternikovom trgu, Gorici i Rebru, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Građani će svoje automobile moći besplatno parkirati i u trgovačkim centrima: Inter Spar - Retkovec, Arena Centar - Lanište, Metro – Jankomir i Sesvete, te Avenue Mall – Novi Zagreb i Plodine. Zbog jakog nevremena koje se tijekom poslijepodneva i noći očekuje na području Zagreba, gradski Ured za upravljenje u hitnim situacijama pozvao je građane da zaštite vozila, zatvore prozore te spuste rolete.

ZAGREB - Krajem srpnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 316.246 nezaposlenih, što je za 0,6 posto ili 1.864 osobe manje nego u mjesecu prije, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na srpanj 2012., broj nezaposlenih veći za 5,9 posto ili za 17.556 osoba, objavio je danas HZZ na svojim mrežnim stranicama. To peti mjesec zaredom da se smanjuje broj nezaposlenih na mjesečnoj razini, no taj se postotak smanjenja usporio.

ZAGREB - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) je zajedno s partnerima, Zakladom Heinrich Boell, Hrvatskim savezom zadruga i Zelenom akcijom raspisao natječaj za pružanje tehničke pomoći razvoju energetskih zadruga u Hrvatskoj. Natječajem će se izabrati tri lokalne inicijative za razvoj obnovljivih izvora energije prema zadružnim načelima. Namijenjen je zadrugama registriranim za obavljanje energetskih djelatnosti, te zadrugama u osnivanju koje su predale dokumentaciju u sudski registar i/ili održale osnivačku skupštinu, a vezano za projekte obnovljivih izvora energije. Prijave se zaprimaju putem e-maila i/ili pošte do 16. rujna, priopćeno je iz UNDP-a.

(Hina) xtdel yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙