FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

OSIJEK - Slavonski seljaci nastavljaju s jučer započetim javnim prosvjedima, a danas se očekuje otvaranje novih prosvjednih punktova u Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji, izvijestio je predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo. U izjavi za Hinu Laslo je kazao da seljaci očekuju rezultate razgovora predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore koji se danas u Zagrebu trebaju sastati s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Brano Hrg izjavio je danas da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nije polučio rezultate te da bi konačno trebao povući neke poteze ili reći da to nije sposoban raditi. "HSS je nudio ideje i rješenja koja on nije htio čuti", požalio se Hrg novinarima komentirajući prosvjede seljaka, nakon polaganja vijenaca na grob Stjepana Radića u povodu 85. godišnjice njegove smrti.

ZAGREB - U povodu 85. obljetnice smrti hrvatskog političara i osnivača Hrvatske seljačke stranke (HSS) Stjepana Radića izaslanstvo te stranke na čelu s predsjednikom Brankom Hrgom danas je na njegov grob na Mirogoju položilo vijence i zapalilo svijeće. Stjepan Radić bio je hrvatski politički mučenik i čovjek koji je položio život na oltar domovine u borbi za hrvatske interese slobodu hrvatskog čovjeka, posebice seljaka, poručili su iz HSS-a.

GOSPIĆ - Požar koji je izbio jučer u podnožju Velebita na području Lovinca i Raduča jutros se ponovno aktivirao. Budući da je riječ o nepristupačnom i teškom terenu požar gasi kanader i jedan air traktor. Kako se doznaje u državnoj službi 112 i u ličko-senjskoj policiji požarište je daleko od naselja i za sada ne ugrožava obližnje kuće niti prometnice.

SPLIT - Veća količina uginule ribe, uglavnom salpi, izvađena je iz bračkog akvatorija i još nije poznato što je uzrok pomoru, doznaje se u policiji. Policija je potvrdila da je dojavu zaprimila jučer kada su obaviješteni da je u moru između Supetra i Mirca, u uvali Mutnik, uočena veću količinu uginule ribe na površini od 100 puta 150 metara.

MAKARSKA - U eksploziji i požaru na brodu u Promajni nedaleko Makarske 19-godišnji mladić jučer poslijepodne zadobio je teške opekline po tijelu, potvrđeno je u policiji. Mladić je stradao jučer oko 16,30 sati u mjestu Promajna dok je bio na komandnom mostu privezanog broda na kojem je najprije došlo do eksplozije, a potom i požara.

ŠIBENIK - Trgovkinja (52) koju je jučer poslijepodne nepoznata osoba izbola nožem u pokušaju pljačke Konzumove trgovine u Šibeniku operirana je i stabilno je te se oporavlja na intenzivnoj njezi u šibenskoj Općoj bolnici, doznaje se iz državnog odvjetništva koje je preuzelo istragu. Policija još uvijek traga za osobom koja je jučer poslijepodne oko 16 sati pod neutvrđenim okolnostima 52-godišnjkinji zadala nekoliko ubodnih rana nožem.

SPLIT - Prometni policajac koji je prije nekoliko dana na trogirskom području Nizozemcima bez potvrde naplatio 400 kuna kazne prijavljen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti, doznaje se u splitskoj policiji. U policiji sumnjaju da je novac od nezakonito naplaćene kazne 47-godišnji policajac zadržao za sebe pa će uz kaznenu prijavu protiv njega biti pokrenut i postupak suspenzije.

NOVA GRADIŠKA - Biciklist koji je sinoć pao u Zvonimirovoj ulici u Novoj Gradiški sat vremena nakon nesreće preminuo je u bolnici, izvijestila je policija. Nesreća se dogodila iza 22 sata kada je 60-godišnji biciklist izgubio nadzor nad upravljačem i zajedno s biciklom pao na betonsku površinu, teško se ozlijedivši.

ZAGREB - U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na otoku Korčuli poginuo je vozač automobila dubrovačkih registracijskih oznaka, izvijestila je policija. Prema prvim informacijama nesreća se dogodila jutros oko 5,25 sati kod Dubova na cesti između Pupnata i Čare.

ZAGREB - Preko 15.000 posjetitelja došlo je na prvi dan šibenskog Terraneo festivala čiji je novi rekord postavio nastup grupe The Prodigy koja je, po riječima organizatora, dokazala da je jedan od najatraktivnijih živućih live bendova. The Prodigy će sigurno ostati zabilježen u povijesti Terraneo festivala jer ne samo da su nastupili pred najvećim brojem posjetitelja u njegove dosadašnje tri godine održavanja, već je i prvi festivalski dan nešto prije ponoći i službeno rasprodan, izvijestili su organizatori.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u povodu islamskog blagdana Ramazanskog bajrama uputio čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u RH muftiji Azizu ef. Hasanoviću i građanima islamske vjeroispovijesti. Bandić je u čestitci svim muslimanima i Bošnjacima islamske vjeroispovijesti u Zagrebu i Hrvatskoj poželio da Ramazanski bajram provedu u miru i radosti, u obiteljskom i prijateljskom zajedništvu.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙