FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: mtau
ZAGREB, 26. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

RIO DE JANEIRO - Papa Franjo pozdravio je u četvrtak navečer na plaži Copacabani u Rio de Janeiru stotine tisuća mladih hodočasnika iz cijelog svijeta koji su se okupili na obilježavanju Svjetskog dana mladih, prenosi BBC. Stigavši helikopterom, Papa se provezao četiri kilometara dugom plažom, zastajući više puta kako bi pozdravio gomilu. Na svečanosti je bilo gotovo milijun hodočasnika, kojima je Papa poručio da prihvate Krista i u svoje živote unesu vjeru, nadu i ljubav.

NEW YORK - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je u četvrtak egipatsku vojsku da oslobodi svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija i druge čelnike Muslimanskog bratstva, rekao je glasnogovornik. Ban Ki-moon želi da Mursi i njegovi saveznici "budu oslobođeni" te da se cijeli slučaj "ispita na transparentan način, bez daljnjeg oklijevanja", pojasnio je Eduardo del Buey. Mursi je zatočen s nekolicinom svojih suradnika na tajnom mjestu otkad ga je vojska svrgnula 3. srpnja.

WASHINGTON - Administracija američkog predsjednika Baracka Obame poručila je u četvrtak da nema namjeru proglasiti je li u Egiptu bio izveden vojni udar, kazao je visoki američki dužnosnik, čime se izbjegava odluka koja bi automatski dovela do prekida američke pomoći Egiptu. Govoreći pred predstavnicima Kongresa, zamjenik američkog državnog tajnika William Burns kazao im je da administracija neće izvlačiti nikakve zaključke o tome je li postupak svrgavanja predsjednika Mohameda Mursija bio vojni puč. "Vjerujemo da je nastavak pomoći Egiptu, u skladu sa zakonom, važan u ispunjavanju našeg cilja pomaganja odgovornoj demokratskoj tranziciji", kazao je.

WASHINGTON - Odbor američkog Senata jednoglasno je u četvrtak zatražio trgovinske ili druge sankcije protiv Rusije ili bilo koje druge države koja ponudi azil bivšem suradniku američke tajne službe Edwardu Snowdenu, koji se već tjednima nalazi u zračnoj luci u Moskvi. Senatski Odbor za proračunska pitanja usvojio je amandman na prijedlog zakona o potrošnji koji predviđa da se američki državni tajnik John Kerry sastane s odborima američkog Kongresa kako bi pripremili sankcije protiv bilo koje države koja primi Snowdena. SAD traži Snowdena zbog špijunaže jer je razotkrio tajne vladine špijunske programe.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙