FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska je neusporedivo bolja, demokratskija i perspektivnija zemlja danas nego je to bila 2000., a pogotovo 1990. godine, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko u srijedu prijepodne na radnom doručku s veleposlanicima zemalja Europske unije, priopćio je Ured predsjednika Sabora. Leko je na radnom doručku u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton organizirao Ured veleposlanstva Litve, zemlje koja trenutačno predsjedava Unijom, održao uvodno obraćanje veleposlanicima u kojemu je podsjetio na put koji je Hrvatska prešla od proglašenja neovisnosti, Domovinskog rata preko demokratizacije zemlje i prilagodbe društva europskim standardima do konačnog punopravnog članstva u EU. "Hrvatska je neusporedivo bolja, demokratskija i perspektivnija zemlja danas nego je to bila 2000., a pogotovo 1990. godine",rekao je Leko.

GAZA - Egipat je otvorio u srijedu na nekoliko sati svoj granični prijelaz s Pojasom Gaze kako bi omogućio Palestincima da se vrate u tu enklavu, a drugima da odu nakon što je prijelaz bio pet dana zatvoren. Prijelaz Rafah je jedini izlaz u svijet za 1,7 milijuna Palestinaca u Pojasu Gaze kojim upravlja Hamas, ogranak Muslimanskog bratstva svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija. Egipatske vlasti naredile su zatvaranje prijelaza prošlog petka nakon što je svrgnut Mursi u vrijeme masovnih prosvjeda u Egiptu.

PEKING - Između 30 i 40 osoba ostalo je zatrpano u Kini u srijedu u klizanju terena do kojeg je došlo u pokrajini Sečuan, na jugozapadu zemlje, objavila je novinska agencija Xinhua, citirajući lokalne dužnosnike. Do klizanja terena došlo je u Zhongxingu, a izazvano je obilnim kišama koje su se sručile na regiju, rekli su vatrogasci koje navodi službena agencija, dodajući da su spasioci stigli na lice mjesta.

PARIZ - Francusko pravosuđe naredilo je zapljenu imovine poduzetnika Bernarda Tapieja, optuženog za "organiziranu prijevaru" u aferi arbitraže u koju je umiješana i ravnateljica Svjetskog monetarnog fonda Christine Lagarde, rekao je u srijedu sudski izvor. Suci smatraju, kako piše Le Monde, da je Bernard Tapie bio "glavni korisnik" uplata organizacije Consortium de realisations (CDR), koja je pod pokroviteljstvom države zadužena za pasivu banke Credit Lyonnais, "u okviru prijevare za koju se čini da je jedan od organizatora". Suci su odredili 28. lipnja, uz pristanak pariškog državnog odvjetništva, zapljenu brojnih dobara koja su pripadala Tapieju.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙