FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

LJUBLJANA - Nova Ljubljanska banka (NLB) donijela je uz suglasnost slovenske vlade odluku o prodaji svojih dionica koncernu Agrokor, objavili su u petak ujutro slovenski mediji. Slovenski radio, koji se poziva na neslužbene navode, tvrdi da se je NLB u četvrtak kao prva u članica u konzorciju koji je pregovarao s Agrokorom o prodaji ukupno 53 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca odlučila na potpisivanje ugovora, uz odobrenje vlade. Da je NLB kao banka u vlasništvu države uz privolu vlade potpisala ugovor o prodaji svojih dionica Agrokoru javlja i ljubljansko "Delo", uz ocjenu da će se s prodajom sada vjerojatnu suglasiti i ostali članovi prodajnog konzorcija sastavljenog od banaka i skupine Pivovarne Laško (PL) čiji nadzorni odbor prema očekivanju odluku treba donijeti u petak.

TEHERAN - Glasovanje na predsjedničkim izborima u Iranu počelo je u petak ujutro, objavila je državna televizija. Na izborima za iranskog predsjednika natječu se Hasan Rohani, jedini kandidat umjerenih i reformatora, te pet konzervativna predstavnika: bivši šef diplomacije Ali Akbar Velajati, gradonačelnik Teherana Muhamed Bager Galibaf, šef pregovaratelja o nuklearnoj energiji Said Džalili te još dvojica koji nemaju većih izgleda - Muhamed Garazi i Mohsan Rezaj. Više od 50,5 milijuna birača pozvano je na birališta koja bi mogla raditi do ponoći, ovisno o odazivu.

WASHINGTON - Dok je radio za američke obavještajne agencije, Edward Snowden je bio aktivan na internetskim forumima gdje se anonimno zalagao protiv nadzora građana i korporativne pohlepe. Tijekom osam godina dok je radio za CIA-u, a zatim za Nacionalnu sigurnosnu agenciju (NSA), postavio je stotine poruka na internetskom forumu pod pseudonimom. "Ne mogu očekivati da ću promijeniti način na koji se stvari odvijaju pritužbama, pisanjem pisama ili dizanjem stvari u zrak", napisao je Snowden 2003 kao odgovor na raspravu o korporativnoj pohlepi na online forumu Ars Technica. "To nije način na koji djeluje dobar čovjek. Međutim, ja ću učiniti što mogu sa sredstvima koja su mi na raspolaganju", napisao je.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙