FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 7. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

PARIZ - Vodstvo francuskog nogometnog prvaka Paris Saint-Germaina uputilo je službenu ponudu Napoliju za urugvajskog napadača Edisona Cavanija, a nagađa se kako su Francuzi ponudili 63 milijuna eura odštete. "Uputili smo PSG-u zanimljivu ponudu za Cavanija. Vjerujem kako će predsjednik talijanskog kluba Aurelio De Laurentiis biti zadovoljan. U svakom slučaju pregovori su nastavljeni i sve će biti mnogo jasnije za nekoliko dana," kazao je sportski direktor pariškog kluba Brazilac Leonardo u razgovoru za Il Mattino. Dio talijanskih medija navodi kako bi Urugvajac već u utorak mogao potpisati ugovor za pariški klub. Leonardo se trenutačno nalazi na odmoru na otoku Ischia, koji se nalazi otprilike 30 km udaljen od Napulja.

MANCHESTER - Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt napokon će ostvariti svoju veliku želju - zaigrat će za Manchester United. Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 100 i 200 metara zaigrat će u revijalnoj utakmici između Uniteda i Seville 9. kolovoza na stadionu Old Trafford. "Znam da mogu biti prevaga na terenu. Barem ću biti najbrži. Vještinu bi trebalo malo izbrusiti," kazao je Bolt, te dodao: "Želim se okušati u nogometu. Godinama pratim taj sport i mislim da bih bio prilično dobar," kazao je Bolt koji je veliki navijač 'Crvenih vragova'. Bolt je za ManU trebao nastupiti ovoga ljeta u prijateljskoj utakmici protiv Real Madrida, no plan je pokvario Alex Ferguson koji je neočekivano podnio ostavku, pa je propao i dogovor za tu utakmicu. Sada se Boltu ukazala nova prilika.

LONDON - Mlada španjolska nogometna zvijezda Thiago Alcantara (22) pred vratima je prelaska u redove engleskog prvaka Manchester Uniteda. Alcantara je nezadovoljan minutažom koju ima u Barceloni i spreman je preseliti na Old Trafford. Mladi veznjak, koji je rođen u Italiji gdje je njegov otac Brazilac Mazinho igrao nogomet, trebao bi potpisati ugovor na pet godina, dok bi Barca dobila 20 milijuna eura odštete. United posao želi zgotoviti prije odlaska na trotjedne pripreme sredinom idućeg tjedna. Ukoliko Alcantara preseli među 'Crvene vragove' bit će to prvi veći transfer novog Unitedova menadžera Davida Moyesa. Korak do realizacije je i transfer napadača Alvara Negreda (27) iz Seville u Manchester City. Negredo je za Sevillu igrao od 2009. godine, a sada bi za 25 milijuna eura trebao preseliti među 'Građane'. Kako navode britanski mediji čelnici Cityja već su nekoliko dana u Sevilli gdje dogovaraju posljednje detalje ugovora. Za njegove usluge je zainteresiran i Atletico Madrid, no Sevillin predsjednik Jose Maria del Nido je poručio kako su 'izgledi da pusti Negreda u Madrid jednaki nuli'. Sevilla je prošlog mjeseca već prodala jednog igrača Cityju i to Jesusa Navasa za 19 milijuna eura.

LONDON - Ulazak Britanca Andyja Murraya u finale Wimbledona izazvao je 'ludnicu' na Otoku i nevjerojatan interes za ulaznice za današnji finalni ogled protiv Srbina Novaka Đokovića. Tako se na jednom britanskom portalu dvije ulaznice za današnje finale prodaju za nevjerojatnih 80.000 eura, a očekuje se kako će do početka meč cijena još više skočiti. U Wimbledonu vlasnici 'godišnjih ulaznica' imaju pravo preprodati svoje mjesto na tribini, dok se preprodaja običnih ulaznica smatra 'švercom'. Početkom 2011. godine prodano je 2.500 godišnjih ulaznica po cijeni od 30.000 eura za svaku i to za razdoblje od 2011. do 2015. godine. U cijenu je uračunata jedna ulaznica za Centralni teren za svaki dan Wimbledona, kao i poseban 'lounge paket' u jednom od salona. "Interes za finale je nevjerojatan i ruši sve moguće rekorde. Sve je po zakonu i ovdje nema nikakvih sumnjivih radnji," utvrdio je izvršni direktor Viagogoa, Ed Parkinson.

Nakon što je prošle godine izgubio finale Wimbledona od Švicarca Rogera Federera, Britanci se nadaju kako bi Murray danas mogao pobijediti Đokovića i postati prvi britanski pobjednik na Wimbledonu nakon Freda Perryja kojem je to uspjelo davne 1936.

BARCELONA - Najbolji nogometaš svijeta Argentinac Lionel Messi kazao je u razgovoru za 'El Mundo Deportivo' kako je Barcelona idealan klub za novu brazilsku zvijezdu Neymara kojeg je katalonski klub angažirao za 57 milijuna eura odštete. "Imao sam sreće u dosadašnjoj karijeri igrati s mnogo velikih igrača i zvijezda. Siguran sam kako je Neymar vrhunski igrač. Barcelona je idealan klub za njega," poručio je Messi. Nakon što je Barca prošle sezone osvojila 'samo' Primeru, Messi prepun motiva dočekuje novu sezonu. "Naš cilj u novoj sezoni je poznat - želimo trofej u svakom natjecanju u kojem ćemo nastupiti. Zbog toga je vrlo važno što bolje odraditi pripreme."

MONACO - Francuski nogometni reprezentativac Jeremy Toulalan (29) napustio je redove Malage i karijeru će nastaviti u Monacu. Toulalan je za povratnika u 'Le Championnat' potpisao ugovor na pet godina, a Malagi će pripast pet milijuna eura odštete. Toulalan je za Malagu igrao dvije sezone, a prije toga je nosio dres Lyona i Nantesa. Francuski veznjak je postao već sedmo pojačanje momčadi iz Kneževine ove sezone nakon što su na stadion Louis II. stigli i Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodriguez, Ricardo Carvalho, Anthony Martial i Nicolas Isimat-Mirin. Monaco je na pojačanja ovoga ljeta potrošio oko 150 milijuna eura.

ISTANBUL - Nogometne reprezentacije Francuske i Urugvaja izborile su plasman u polufinale svjetskog U-20 prvenstva koje se održava u Turskoj. Francuska je u prvom četvrtfinalnom ogledu deklasirala Uzbekistan 4:0 golovima Sanoga (31), Pogbe (35-11m), Thauvina (43-11m) i Zoume (64). U drugom susretu Urugvaj je nakon produžetka pobijedio Španjolsku 1:0, a pogodak odluke zabio je Avenatti u 103. minuti.

U nedjelju su preostala dva susreta četvrtfinala, a sastaju se Irak - Južna Koreja, te Gana - Čile.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙