FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 23. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 21 sat:

BURSA - U utakmici 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva za mlade nogometaše (U-20), koje se održava Turskoj, Hrvatska je u nedjelju u Bursi pobijedila Urugvaj sa 1-0, a pogodak je postigao napadač Splita Ante Rebić u 41. minuti. Mogla je Hrvatska i uvjerljivije slaviti, ali u 24. minuti Livaja je iz penala pogodio vratnicu. U drugom susretu naše skupine Uzbekistan je svladao Novi Zeland sa 3-0. U sljedećem kolu, 26. lipnja, sastaju se Novi Zeland - Urugvaj (17.00 sati), te Hrvatska - Uzbekistan (20.00 sati).

MERSIN - Nakon što je Nenad Žugaj osvojio broncu, danas je na Mediteranskim igrama u Mersinu njegov tri minute stariji brat Neven osvojio srebrno odličje u hrvanju grčko-rimskim stilom. Neven Žugaj je u finalu kategorije do 74 kilograma izgubio od domaćeg hrvača Emraha Kusa. "Zadovoljan sam i nisam zadovoljan. Trebao sam borbu odraditi daleko bolje, no osvojio sam srebro što je napredak u odnosu na posljednje MI u Pescari kada sam bio treći," kazao je 30-godišnji Žugaj.

MERSIN - Hrvatska veslačica Marcela Milošević osvojila je u nedjelju brončanu medalju u samcu na Mediteranskim igrama u Mersinu. Zlato je osvojila srpska veslačica Iva Obradović s rezultatom 7:30:04, Talijanka Colombo je bila druga s pet sekundi zaostatka, dok je Marcela uzela broncu sa 5.21 sekundom zaostatka za pobjednicom. "Nadala sam se medalji i uspjela sam je osvojiti. Utrka je bila vrlo izjednačena, posebice borba za srebro. Na koncu je Talijanka Giada Colombo bila brža za svega 20-tak stotinki sekunde", kazala je 23-godišnja Karlovčanka.

ZAGREB - Na atletskom ekipnom prvenstvu Europe druge lige, koje je održano u litvanskom Kaunasu, reprezentacija Hrvatske je zauzela četvrto mjesto. Prva je bila Slovenija, a druga Litva, i one su izborile plasman u prvu ligu. Hrvatski predstavnici su u Kaunasu ostvarili tri pobjede. Jučer je olimpijska prvakinja Sandra Perković pobijedila u disku sa hicem od 65,77 metara, a danas su hrvatske atletičarke su ostvarile još dvije pobjede, Ana Šimić u skoku u vis sa preskočenih 193 cm, te Valentina Mužarić u bacanju kugle s hicem od 17,29 metara. Danas je drugo mjesto osvojio Ivan Horvat u skoku s motkom s preskočenih 5,40 metara, dok je Marin Premeru, koji je jučer bio drugi u kugli, danas bio treći u bacanju diska (58,83 m). Treća mjesta osvojili su i Ante Roko Zemunik u bacanju koplja (67,35 m), Lisa Stublić na 5000m (16:19,11), Marina Banović na 100m prepone (13,92) i ženska štafeta 4x400 m (3:39,61) u sastavu Romana Tea Kirinić, Marija Hižman, Kristina Dudek i Anita Banović.

ZAGREB/RAANANA - U posljednjem kolu drugog turnira skupine C Europske lige, koji se održava u izraelskom Raananu, danas su odbojkaši Hrvatske pobijedili Tursku sa 3-1 (19-21, 21-14, 21-13, 21-10). To je prva pobjeda Hrvatske na turniru u Raananu, nakon što su neočekivano izgubili od Izraela sa 2-3, te od Bjelorusije sa 1-3. Najbolji igrač utakmice bio je Darko Nojić sa 18 poena, a dobro su ga pratili Matija Sabljak i Ivan Raič sa po 12 poena.

VENDESPACE - U susretu poslednjeg kola drugog kruga EP-a košarkašica Hrvatska je poražena od Velike Britanije sa 79-85 (13-19, 21-25, 20-20, 25-21). U susretu koji za Hrvatsku nije imao nikakav značaj, jer je već izgubila šanse za četvrtfinale, najbolja u našoj reprezentaciji bila je Ana Lelas sa 17 koševa i 15 skokova, a Britanke je predvodila Johannah Leedham sa 26 poena. Hrvatska je tako EP zaključila sa jednom pobjedom, na startu turnira protiv Litve, te porazima od Bjelorusije, Češke Francuske, Srbije i Britanije.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙