FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 6. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

LONDON - U finalu trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone igrat će Britanac Andy Murray i Srbin Novak Đoković. Murray je u polufinalnom susretu pobijedio Poljaka Jerzyja Janowicza 6:7 (2), 6:4, 6:4, 6:3, dok je Đoković nakon četiri sata i 43 minute igre pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3 što je bio najduži polufinalni ogled u povijesti Wimbledona.

ZAGREB - Prema pisanju američkih medija, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović (24) dogovorio je trogodišnju suradnju s NBA momčadi Brooklyn Nets, koja je stekla prava na njega nakon "drafta" 2011. godine. Bogdanovića je kao 31. izbor na "draftu" prije dvije godine angažirao Miami Heat, ali ga je prepustio Minnesota Timberwolvesima koji su ga proslijedili u Netse. No, nakon odlaska iz Cibone otišao je u turski Fenerbahce Ulker gdje je bio među najboljim strijelcima te momčadi. Prošle je sezone u 21 utakmici u Euroligi prosječno ubaciovao 15.9 koševa. Brooklyn bi sljedeće sezone trebao imati momčad za najviše domete jer bi se Deronu Williamsu, Joeu Johnsonu i Brooku Lopezu trebali pridružiti Paul Pierce, Kevin Garnett i Jason Terry. U takvoj momčadi Bogdanović bi imao ulogu zamjene Pierceu na poziciji niskog krila.

Bogdanović bi tako trebao postati 13. hrvatski igrač u NBA ligi, prvi nakon Roka Lenija Ukića koji je u sezoni 2009/10. bio članom Milwaukee Bucksa.

LOS ANGELES - Ponajbolji košarkaški centar svijeta u ovom trenutku Dwight Howard (27) odlučio je napustiti Los Angeles Lakerse, te karijeru nastaviti u Houston Rocketsima.

"Odlučio sam postati članom Houston Rocketsa. Osjećam kako je to najbolja momčad za mene i veselim se odličnoj sezoni. Zahvaljujuem se navijačima u Los Angelesu i želim im sve najbolje", stoji u Howardovoj izjavi.

Howard će službeno članom Rocketsa moći postati 10. srpnja kada se otvara tržište slobodnih igrača u NBA ligi. Howard je u Lakersima proveo samo jednu sezonu nakon što je prošloga ljeta iznudio svoj odlazak iz Orlando Magica, te završio u Los Angelesu nakon razmjene u kojoj su sudjelovala četiri kluba i 12 igrača. No, godina provedena u Kaliforniji neće mu ostati u lijepom sjećanju zbog loših rezultata momčadi, ozljeda i sukoba s prvim igračem Lakersa Kobeom Bryantom.

"Naravno da smo razočarani Dwightovom odlukom da napusti klub. Zahvaljujem mu na njegovim naporima koje je uložio prošle sezone i želim mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak.

Howard je u dosadašnjih devet sezona provedenih u NBA ligi (prvih osam je igrao za Orlando, a posljednju za Lakerse) prosječno postizao 18.3 koševa uz 12.9 skokova, dok su mu prošlosezonske brojke nešto skromnije - 17.1 koševa i 12.4 skokova. Sedam puta je biran za nastup na "All-Star" utakmici, pet puta u prvu petorku lige, osvojio je pet naslova najboljeg skakača lige, dva naslova najboljeg blokera, te je tri puta proglašavan najboljim obrambenim igračem lige.

DETROIT - Prvoga dana prijelaznog roka u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu NHL najveće ime koje se odlučilo za promjenu kluba je švedski veteran Daniel Alfredsson (40) koji je nakon 17 godina odlučio napustiti Ottawa Senatorse, te karijeru nastaviti u Detroit Red Wingsima.

"Nakon mnogo rasprave s obitelji posljednjih dana, donio sam prilično sebičnu odluku i odlučio napustiti Ottawu kako bih dobio priliku osvojiti Stanley Cup. U Ottawi su se odlučili na rekonstrukciju, siguran sam kako idu u dobrom smjeru, ali ja više nemam vremena čekati", rekao je Alfredsson.

Alfredsson je tijekom svog boravka u Ottawi postao najefikasniji igrač u povijesti kluba, godinama je bio kapetan momčadi, te je šest puta biran za "All-Star" utakmicu. Prema medijskim napisima, s Red Wingsima je potpisao ugovor na jednu godinu vrijedan 5.5 milijuna dolara.

SAN DIEGO - Nogometna reprezentacija SAD-a u prijateljskoj je utakmici u San Diegu svladala Gvatemalu s visokih 6-0 (1-0). Dvostruki strijelac bio je povratnik u reprezentaciju i najbolji američki nogometaš svih vremena Landon Donovan (56-11m, 72), a po jedan gol su dodali Gomez (42), Wondolowski (71), Goodson (85) i Bedoya (88). S ova dva gola Donovan je postao prvi američki igrač sa 50 postignutih pogodaka za reprezentaciju, sada je stigao do brojke 51 u svom već 145. nastupu za SAD.

BARCELONA - Španjolski i nizozemski nogometni prvaci Barcelona i Ajax dogovorili su posudbu španjolskog napadača Bojana Krkića (22), koji će tako sljedeću sezonu prvoesti među "koljanicima" iz Amsterdama. Krkić, kojemu se predviđala zvjezdana karijera, posljednje je dvije sezone proveo na posudbama iz Barcelone u Romi, odnosno Milanu. I dok je tijekom boravka u Romi u sezoni 2011/12. imao solidan učinak, prošle je sezone igrao vrlo malo u dresu Milana.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙