FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 22. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB/BUEHL

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić u petak je pobijedila na mitingu u njemačkom Buehlu preskočivši dva metra, i tako je došla na drugo mjesto najboljih rezultata ove sezone. Ispred nje je samo olimpijska prvakinja Ruskinja Ana Čičerova, koja je 21. svibnja u Pekingu preskočila 2,02 metra.

Nakon skoro dvogodišnje pauze zbog ozljede Ahilove tetive Blanki Vlašić je ovo bilo četvrto natjecanje. Na povratničkom mitingu u New Yorku je pobijedila sa 1,94 m, nakon toga je u Rimu bila treća sa 1,95 m, a potom je u Oslu sa slabih 1,85 m bila peta.

No, u Buehlu je Vlašić pokazala svoje pravo lice, i tako je na 102. natjecanju u karijeri išla preko preko dva metra. Iako je još daleko od osobnog rekorda i drugog najboljeg rezultata svih vremena (2,08 m), kojeg je ostvarila 2009. u Zagrebu, ovo je značajno za njeno samopouzdanje za nastavak sezone.

Drugo mjesto na mitingu u Buehlu osvojila je Lavern Spencer iz Svete Lucije sa 1,90 m, a treća je bila Nijemica Ariane Friedrich, koja je također preskočila 1,90 m. Friedrich je 2009. i 2010. godine bila najveća Blankina suparnica, i sada se pokušava vratiti u svjetski vrh nakon što je prije dvije i pol godine ozlijedila Ahilovu tetivu.

ŽMINJ

Nogometaš Istre 1961 24-godišnji Alen Pamić, sin trenera tog kluba Igora Pamića, sinoć je iznenada preminuo od srčanog udara dok je igrao mali nogomet.

Alen je otprije imao problema sa srcem zbog čega se nekoliko puta rušio na travnjaku. Posljednji susret odigrao je 16. veljače ove godine kada se na utakmici protiv Lokomotive po treći put u karijeri srušio. Tada je prestao igrati i trenirati i obilazio je liječnike kako bi se utvrdilo zbog čega mu se to događalo. U rujnu je trebao ići na nove kontrole koje su trebale pokazati može li se nastaviti baviti nogometom.

Do sada se u tri navrata srušio na terenu, a prvi put mu se to dogodilo dok je igrao u Belgiji za Standard.

Alen Pamić rođen je u 15. listopada 1989. godine, a kao nogometaš bio je član mladih hrvatskih selekcija. Igrao je za više klubova - Žminj, Karlovac, Rijeku, Standard iz Liegea i Istru 1961.

BERLIN

Njemački biciklist Jan Ullrich, bivši pobjednik Tour de Francea, priznao je, prvi put do sada, u interviewu za list "Focus" da je koristio doping uz pomoć španjolskog liječnika Eufemiana Fuentesa.

"Da koristio sam Fuentesove tretmane" , izjavio je jedini njemački pobjednik Tour de Francea iz 1997.

"Tad su gotovo svi uzimali doping. Nisam uzeo ništa što i drugi nisu uzeli", kazao je 39-godišnji Ullrich.

Pobjednik Toura 1997. je izjavio da je htio biti na istoj razini kao i drugi. "Prevara postoji od trenutka kada si želite osigurati prednost. Nije se radillo o tome, htio sam samo povećati jednakost svojih izgleda", dodao je.

Njemački biciklist smatra da su talent, izvedba, momčadski duh i volja za pobjedom i dalje odlučujući čimbenici za pobjedu.

DES MOINES

Tyson Gay je bio brži od osvajača brončane medalje na olimpijskim igrama Justina Gatlina pretrčavši 100 metara za 9.75 sekundi na američkom prvenstvu u petak.

Gay je istrčao deseto vrijeme na 100 m svih vremena i treće vrijeme u karijeri, a Gatlin je utrku na prvenstvu u Des Moinesu završio drugi s vremenom 9.89 sekundi.

"Prošlo je opet godina kako sam bio američki prvak i sada je dobar osjećaj vratiti se na postolje", rekao je Gay.

Charles Silmon je bio treći s vremenom 9.97, osiguravši tako nastup u američkoj reprezentaciji na svjetskom prvenstvu koje će se od 10. do 18. kolovoza održati u Moskvi. Silmon ran and Rodgers 9.974.

Kod žena English Gardner je pobijedilana 100 m s vremenom 10.85 sekundi, druga je bila Octavious Freeman (10.87), a treća Alexandria Anderson(10.91).

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙